Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a anunțat că președintele Joe Biden intenționează să candideze pentru al doilea mandat în anul 2024, notează presa internațională. Amintim că Joe Biden este cel mai în vârstă președinte al Statelor Unite ale Americii.
Surpriză în SUA! Joe Biden va candida pentru al doilea mandat în 2024
Vârsta de 79 de ani a lui Joe Biden, i-a făcut pe unii să considere că va renunța la funcție după terminarea mandatului. Mai mult decât atât, rata de popularitate a acestuia a scăzut semnificativ, un al motiv pentru care americanii au considerat că decizia acestuia pentru 2024 va fi influențată.
Cu toate acestea, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că Joe Biden intenționează să candideze la alegerile prezidențiale de peste trei ani.
În 2024, Joe Biden va avea vârsta de 82 de ani la momentul celei de-a doua învestiri, presupunând că va câștiga alegerile din 2024, iar la încheierea celui de-al doilea mandat va avea vârsta de 86 de ani.
Ar putea Kamala Harris să câștige alegerile prezidențiale din SUA?
Presa internațională mai scrie că unii democrați se întreabă dacă vicepreședintele Kamala Harris ar putea câștiga alegerile prezidențiale în situația în care Joe Biden nu ar putea sau nu ar mai vrea să candideze, în contextul în care, potrivit unui sondaj recent, aceasta are o cotă de aprobare în populație de 28%.
Cu toate acestea, datorită funcției pe care o ocupă, Kamala Harris ar putea fi câștiga alegerile preliminare din 2024 ale democraților, asta dacă locatarul Casei Albe alege să nu candideze.
Biden face o investiție de un trilion de dolari în viitorul Americii
În sfârșit, „Săptămâna infrastructurii” nu mai este o glumă. Preşedintele Biden a ratificat planul său masiv de investiţii în domeniul infrastructurii, în valoare de 1.200 miliarde de dolari, prin intermediul căruia „America va avansa din nou”.
Este cel mai amplu program de cheltuieli din ultimul deceniu privind construirea și reconstruirea infrastructurii SUA, arată un editorial semnat de board-ul editorial Los Angeles Times.
În următorii ani, SUA va intensifica construcția drumurilor, podurilor, sistemelor de apă, porturilor și rețelelor electrice. Acestea sunt tipurile de proiecte guvernamentale vitale pentru siguranța, bunăstarea și puterea economică a națiunii. Aceste investiții vor avea un impact real asupra vieții oamenilor, permițând ca oamenii să aibă curent în timpul valurilor de căldură, extinzând transportul public, astfel încât oamenii să poată ajunge la muncă fără mașină, oferind elevilor acces la internet pentru a-și putea face temele.
Cu siguranță, proiectul de lege nu e la fel de generos ca propunerea inițială a lui Biden, de 2,3 trilioane de dolari. Chiar și acel plan, deși ambițios, nu a fost suficient pentru a răspunde nevoilor tot mai mari ale Statelor Unite, care au subfinanțat constant infrastructura în ultima jumătate de secol.
În plus, națiunea americană se confruntă cu pregătirea comunităților pentru a face față schimbărilor climatice. De la incendii de vegetație la inundații, modelele meteorologice extreme pun deja la încercare infrastructura națiunii.