Surpriză pentru români oferită de ambasada SUA! Au fost puse la vânzare prin intermediul unei licitații on-line mai multe bunuri aflate în proprietatea guvernului SUA. Anunțul ambasadei precizează foarte clar cum și când se va desfășura licitația, cum pot fi plătite bunurile cumpărate precum și modalitatea prin care se poate intra în posesia lor.
Surpriză pentru români oferită de ambasada SUA! Ei pot intra acum în posesia unor bunuri care aparțin guvernului american.
Licitația se va desfășura on-line, pe parcursul a mai multe zile, iar ofertele se pot plasa doar în moneda națională a României.
Surpriză pentru români oferită de ambasada SUA! Bunuri puse la vânzare
Ambasada SUA din București anunţă organizarea unei licitații online pentru vânzarea unor bunuri aflate în proprietatea guvernului SUA.
Printre acestea se află autovehicule, piese de mobilier, echipamente IT, consumabile şi electrocasnice precum aragaze, cuptoare cu microunde sau maşini de spălat.
Licitaţia va începe joi, 27 mai, la ora 8:30 AM, şi durează până duminică, 30 mai 2021, la ora 17.
”Programul în care puteți inspecta personal autovehiculele este între orele 9:00 – 16:00, joi, 27 mai și vineri, 28 mai. Vizionările vor avea loc la poarta de serviciu a Ambasadei”, se arată într-un comunicat postat de ambasada SUA în România.
Ofertele se pot face doar în lei, iar plățile vor fi acceptate doar prin depunerea sumei datorate pentru articolele câștigate în contul bancar al ambasadei.
Americanii mai anunță că acceptă doar plăți în RON, iar obiectele cîștigate la licitație vor fi ridicate de la poarta ambasadei.
Câștigătorii vor fi anunțați online
”Câștigătorii vor fi anunțați online pe site-ul licitației și vor avea la dispoziție trei zile, 31 mai, 1 și 2 iunie 2021, pentru a depune suma datorată.
Câștigătorul trebuie să își ridice obiectul câștigat luni, 7 iunie sau marți, 8 iunie 2021, în intervalul orar 8:30 – 16:00, la poarta de serviciu a Ambasadei, de pe bulevardul Dr. Liviu Librescu nr. 4-6, sector 1, București”, precizează organizatorii licitației.
”Statele Unite ale Americii şi România au un parteneriat care a început în urmă cu peste 135 de ani. Fundamentul acestui parteneriat este reprezentat de valorile comune ale ţărilor noastre.”, se mai arată pe site-ul ambasadei SUA în țara noastră.
Statele Unite au stabilit relații diplomatice cu România în 1880, în urma obținerii independenței României față de Imperiul Otoman. Cele două țări au întrerupt legăturile diplomatice după ce România a declarat război împotriva Statelor Unite în 1941, însă acestea au fost restabilite în 1947.
Relațiile au continuat să se mențină tensionate în vremea Războiului Rece, cât timp România se afla sub conducere comunistă. După 1989, revoluția a pus capăt conducerii comuniste, totuși, politicile României au devenit în mod neechivoc pro-vestice.
În deceniile următoare, Statele Unite și România și-au consolidat relațiile, amplificând colaborarea pe obiectivele comune, inclusiv în ce privește dezvoltarea economică și politică, reforma apărării și amenințările netradiționale precum criminalitatea transnațională și neproliferarea, arată sursa citată.