Pentru Kovesi urmează o perioadă extrem de agitată în următoarele zile, însă decizia fostei șefe DNA, de a contesta controlul judiciar, pare să fi calmat lucrurile. Astfel, judecătorea însărcinată cu această speță este nimeni alta decât magistratul care a decis redeschiderea dosarului Tel Drum.

Francisca Vasile este singura care poate ridica măsurile impuse de Adina Florea. Surprinzător (sau nu), tot ea a făcut parte din al doilea complet de 5 judecători traşi la sorţi în dosarul lui Liviu Dragnea, complet considerat nepotrivit de șeful PSD.

DOCUMENT! Lovitură pentru cei care stau la bloc. Administratorii au început să aplice legea 

Conform adevărul.ro, judecătoarea are la activ mai multe decizii de condamndare în cazuri importante, cum ar fi: ‘cazul judecatorului Stan Mustata (definitiva), Relu Fenechiu (5 ani cu executare) sau fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi (fond). Ea a fost in completul de judecata, din care facea parte si Selaru, care a dat decizia de achitare in cazul Nicolescu si Draghici, sau cea de condamnare a judecatoarelor Piciarca si Badescu, al procurorilor DIICOT judecati in cazul comisarului Traian Berbeceanu (fond), sau in dosarul tortionarului Visinescu. Tot  ea facut parte din toate completurile de 5 judecatori care au dat decizii definitive de condamnare in cazul lui Gigi Becali: „Schimbul de terenuri cu MapN”, „Valiza” si „Sechestrarea hoţilor”. Laura Codruta Kovesi a contestat vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie măsura preventivă a controlului judiciar. „Cauza se afla în procedură de cameră preliminară. Primul termen de judecată urmeaza a fi alocat ulterior”, se arată pe portalul Curţii Supreme. Secţia specială de anchetare a infracţiunilor comise de magistraţi a anunţat, vineri, oficial, că a pus în mişcare acţiunea penală împotriva fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi, fiind acuzată de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) şi mărturie mincinoasă’.

Începând de ieri, Kovesi nu mai poate părăsi România. Conform acuzațiilor, fosta șefă DNA ar fi pretins şi primit, în cursul anului 2011, suma de 268.689 lei de la omul de afaceri Sebastian Ghiţă pentru extrădarea din Indonezia a fostului director al FNI Nicolae Popa.

Atât Comisia Europeană cât și Parlamentul și ambasadele de la Bucureşti au reacţionat la punerea sub acuzare a Laurei Codruţei Kovesi. Acestea acuză PSD că această măsură poate pune piedici acţiunii de selectare a procurorului-şef al Parchetului European.

Kovesi, protejată la nivel înalt! UE face zid în fața ei și avertizează PSD 

Ca răspuns, Comisia Europeană a făcut un apel la coaliția PSD-ALDE să nu intervină în procedura de selecție a procurorului-șef european prin hărțuirea lui Kovesi. CE cere cooperarea României în numirea procurorului-șef european și să respecte principiul cooperării sincere