Pentru prima dată în ultimii cinci ani, Google nu mai este lider în SUA, conform datelor companiei ComScore.  Raportul lunar al acestora arată că site-urile Google au înregistrat 192.251.000 vizite în luna iulie, în timp ce cele ale Yahoo! au avut 196.564.000 vizite.  Cei de la Marketing Land au scris că Google a fost lider în SUA din aprilie 2008, în timp ce Yahoo! era când pe doi, când pe trei, însă niciodată pe primul loc.
Iată că acest lucru s-a întâmplat luna trecută, iar explicaţia este achiziţia site-ului Tumblr de către Yahoo!. Deşi cei de la ComScore au înregistrat datele celor de la Tumblr separat, există o notă de subsol în care se precizează că o porţiune din trafic a fost atribuită altor entităţi. Tumblr se clasează pe poziţia 28 în clasamentul ComScore cu 38.367.000 vizite.
CEO-ul Yahoo este Marissa Mayer. Mayer, fost vicepreşedinte Google şi unul dintre primii 20 de angajaţi, a preluat conducerea Yahoo! în luna iulie a anului trecut. Ea a ajuns la Google în 1999, fiind chiar cel de-al 20-lea angajat al motorului de căutare, şi este creditată cu întreţinerea paginii de start a companiei timp de 10 ani şi supravegherea unor facilităţi precum Gmail, Google News sau căutările de imagini, cărţi şi produse.