Întrucât preţul cerut de ciprioţi a fost descurajant pentru Banca Transilvania, discutiile ar fi intrat in impas  pentru moment, au spus sursele, care au adăugat că în prezent si o altă bancă a intrat pe firul negocierilor cu Bank of Cyprus.
Pe de altă parte, nu se ştie dacă negocierea dintre BT şi Bank of Cyprus nu a vizat cumva şi participaţia de 10% în cadrul BT a ciprioţilor, pachet care va face obiectul unei vânzări forţate.
Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au închis marţi în creştere uşoară (0,7%), în linie cu piaţa, părând că nu sunt afectate deloc de iminenta vânzare a deţinerii de 10% din partea Bank of Cyprus. Să se fi găsit deja un cumpărător pentru pachetul de 10% din BT deţinut de Bank of Cyprus sau cumva BT speră încă într-o negociere cu ciprioţii pentru a ajunge la un acord de preluare a activelor acestora din România în schimbul participaţiei şi eventual alte diferenţe?
La cotaţia de închidere de marţi, de 1,44 lei, 10% din BT valorează 274 milioane lei (62 milioane euro). De cealaltă parte, Bank of Cyprus are în România active de circa 580 milioane euro, respectiv 0,7% din totalul activelor din sistemul bancar din România. Evident că o vânzare forţată a activelor externe ale Bank of Cyprus presupune discounturi considerabile şi pentru un preţ corect ar putea apărea cumpărători interesaţi.
Potrivit Mediafax, şeful supravegherii din BNR, Nicolae Cinteză, spune că există deja o ofertă neangajantă din partea unei bănci din România pentru preluarea portofoliului Bank of Cyprus de pe plan local.
Rămâne de văzut despre ce bancă este vorba, dacă nu cumva Banca Transilvania va continua negocierile şi dacă tranzacţia se va încheia cu succes.
În cazul în care nu ar fi vorba de Banca Transilvania, atunci ce ar susţine aprecierea acţiunilor BT sub iminenta vânzare a 10% din capitalul social?