Aceleași surse susțin că, procesatorul „european” care ar fi “pierdut” datele pe carduri ar putea fi americanii de la Euronet Worldwide. Compania americană are însă și reprezentant pe zona Europa. Anul acesta, Euronet a cumpărat Smart PayNetwork S.A. (PayNet), un furnizor de servicii de outsourcing, emitere de carduri şi soluţii service pentru POS-urile instalate la comercianţi, cu afaceri de aproape 3 milioane de euro în 2010. Euronet a mai cumpărat în România în 2007 subsidiara locală a grupului german Brodos, care era specializată în procesarea electronică a reîncărcării cartelelor preplătite pentru telefonia mobilă. Paynet avea 44 de angajaţi şi operează o reţea de 170 de ATM-uri şi 1.700 de terminale POS şi administrează aproximativ 540.000 de carduri. PayNet procesează anual aproximativ 15 milioane de tranzacţii cu cardul şi este un furnizor autorizat de servicii pentru Visa şi MasterCard. De asemenea, în iunie 2008, OMV, Erste Bank și Euronet Worldwide au lansat în Cehia, prima soluție de achiziție cross-border pentru dealerii autorizați din Europa Centrală și de Est. Înțelegerea pe mai mulți ani a OMV cu Euronet și Erste Bank se referă la achiziții cross-border pentru rețeaua de stații de distribuție carburant a OMV din 12 țări europene. Noua platformă centralizează operarea și achitarea tranzacțiilor internaționale prin carduri bancare și carduri de alimentare cu combustibili OMV, utilizând un singur terminal, aflat la punctul de vânzare.
În al treilea trimestru din anul 2011 Euronet a raportat la nivel global venituri de 299,5 milioane de dolari şi un profit operaţional (EBITDA) de 37,6 milioane de dolari.
Citiţi şi: Breşă de proporţii în securitatea bazei de date a unui procesator de date european. Mii de români au cardurile blocate