În urma ședinței Biroului Executiv al PNL, conducerea formațiunii a votat pentru fuzionarea prin absorbție cu partidul creat de fostul președinte Traian Băsescu: Partidul Mișcarea Populară (PMP), susțin surse ale Digi 24.
PNL au votat în Biroul Executiv echipa de negociere privind fuziunea prin absorbție cu PMP. În acest context, liderii PMP au decis să înceapă negocierile pentru ca partidul fondat de Traian Băsescu să fie absorbită de PNL, potrivit informațiilor transmise de digi24.ro
„Am decis să începem negocierile. Și liberalii sunt de acord, că dacă s-ar opune, o parte din aleșii noștri locali ar migra către Orban”, arată sursa menționată.
Trebuie menționat că din PNL fac parte foștii liderii ai PDL, printre care Vasile Blaga și Emil Boc, cu care Traian Băsescu s-a certat în urma congresului în care Elena Udrea a pierdut alegerile din partid. Amintim că Partidul Mișcarea Populară are aproximativ 2.250 de aleși locali. La ultimele alegeri locale a ratat intrarea în Parlament, nereușind să atingă pragul electoral.
Traian Băsescu spunea în 2013, într-un mesaj pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că „modul cum nu au înţeles să fie democraţi” îl face să spună acum „definitiv şi pentru totdeauna”: „Adio, Partid Democrat”.
Cristian Diaconescu neagă fuziunea PMP cu PNL
Totuși, preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, a reacționat vineri la vestea respectivă. Potrivit acestuia, informaţia potrivit căreia PMP ar fuziona, prin absorbţie, cu PNL este falsă.
„Ştirile apărute în spaţiul public privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea cu PNL sunt false”, a declarat Diaconescu, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a PMP.
PNL și PSD au ajuns la un consens
Legat de negocierile dintre PNL și PSD, amintim că ministrul interimar al Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat, joi, că PSD și PNL au ajuns la un consens, în privinţa capitolului cultură din programul de guvernare.
„Au fost discuţii care într-adevăr au dus la un consens. Ne-am retras pentru discuţii punctuale care ţin de detalii. Vreau să vă spun că aţi remarcat şi dumneavoastră, presa, că în general pe zona culturală foşti sau actuali miniştri, parlamentari, membri ai comisiilor de specialitate am dori cam aceleaşi lucruri pentru sectorul cultural.
Nu prea avem lucruri pe care să ne contrazicem. Singurele lucruri pe care trebuie poate să le reglăm ar fi ordinea priorităţilor”, a spus Bogdan Gheorghiu, la Palatul Parlamentului.