Se suspendă permisul auto pentru 4 luni. Interzis pentru șoferii care merg prin orașe sau sate

sofer, masina, permis de conducere

SURSĂ FOTO: Dreamstime

Conducătorii auto care trec prin maşina prin oraşele sau satele din România trebuie să fie foarte atenţi la acest aspect. Este o regulă care se aplică în alte zone, din afara localităţilor. Un tânăr din Târgoviște a fost amendat şi a rămas fără permis după ce a fost prins cu aparatul radar conducând cu o viteză de trei ori mai mare decât cea legală.

A rămas imediat fără permis. Circula cu viteză de trei ori mai mare decât cea legală

Un tânăr din Târgoviște s-a ales cu permisul de conducere suspendat pentru patru luni după ce a fost surprins de radar conducând pe o stradă din oraș cu o viteză de peste trei ori mai mare decât cea legală. Târgovișteanul a fost și amendat cu aproape 2500 de lei.

Tânărul a fost sancționat contravențional după ce a depășit cu peste 100 de kilometri pe oră viteza legală.

Fapta tânărului târgoviștean a fost constatată luni, când a fost înregistrat de radar în timp ce conducea un autoturism pe Șoseaua Găești, în municipiul Târgoviște, cu viteza de 152 km/h, pe un sector de drum unde limita legală este de 50 km/h.

Pentru că a depășit limita legală de viteză cu 103 km/h, șoferul a fost sancționat contravențional cu o amendă de 2475 de lei, iar polițiștii i-au reținut permisul de conducere pentru 120 de zile.

SURSA FOTO: Dreamstime

Șoferii vor fi atenţionaţi că încalcă legea, prin sunet şi efect vizual, până când vor încetini sub imita legală

Începutul lunii iulie aduce o schimbare majoră: toate mașinile noi vândute în Europa trebuie să aibă limitatoare de viteză, după ce legislația a fost adoptată de Uniunea Europeană în 2022. Deși Regatul Unit nu mai face parte din UE, asta nu înseamnă că britanicii nu sunt afectați, scrie Ladbible.

Noua legislație privind limitele de viteză (sistemul ISA) va avea un efect semnificativ asupra șoferilor din Marea Britanie. UE estimează că decizia va reduce accidentele cu circa 30% şi va salva astfel aproximativ 25.000 de vieţi în primii 15 ani de la implementare.

Multe dintre mașinile cumpărate de britanici sunt din Europa. Având în vedere că toate aceste vehicule vor fi afectate de modificarea legii, și cele care vor fi expediate în Regatul Unit vor avea limitatoare de viteză.

Mașinile fabricate în Marea Britanie și vândute în Europa vor trebui, de asemenea, să se conformeze legislației UE, pentru că guvernul de la Londra nu a dorit să facă notă discordantă.

Sistemul de limitare a vitezei va fi inclus în mașinile noi comercializate în Uniunea Europeană începând cu 1 iulie, urmărind detectarea și avertizarea șoferului în cazul depășirii vitezei legale.

Prin sistemul de limitare de viteză, şoferii vor fi atenţionaţi că încalcă legea, prin sunet şi efect vizual, până când vor încetini sub imita legală.

În cazul Marea Britanii, cei care și-au cumpărat și înmatriculat deja o mașină din Europa nu intră în categoria celor afectați de noua lege.

Cu toate acestea, vehiculele neînmatriculate aflate în magazinele dealerilor auto de pe tot teritoriul țării vor trebui să aibă limitatoare de viteză montate,

Începând cu 7 iulie, mașinile vândute în Marea Britanie vor trebui să implementeze această tehnologie.