După sărbătorirea grandioasă a meciului de adio al Generației de Aur, fostul mare fotbalist Miodrag Belodedici se confruntă acum cu o consecință dureroasă: suspendarea permisului său de conducere pentru următoarele 90 de zile. Incidentul a survenit după ce a fost prins la volan, cu o alcoolemie de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, o încălcare care i-a adus o amintire neplăcută după festivitatea fotbalistică deosebită.
Miodrag Belodedici a rămas fără permisul de conducere după meciul de adio al Generației de Aur
Se confiscă permisul de conducere pe loc. Meciul de adio al Generației de Aur va rămâne memorabil pentru fostul mare fotbalist Miodrag Belodedici, dar nu doar pentru motivele sportive.
După petrecerea de la Arena Națională, Belodedici a rămas fără permisul de conducere pentru 90 de zile, fiind prins la volan cu o alcoolemie de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Incidentul a adus o undă de șoc în rândul fanilor și al colegilor săi, devenind rapid un subiect de discuție.
Titi Aur: ”Nu e o greșeală criminală!”
Celebrul campion de raliu și specialist în conducerea defensivă Titi Aur a comentat cazul lui Miodrag Belodedici. El a încercat să ofere o perspectivă echilibrată asupra situației, subliniind că, deși Belodedici a greșit, nu se poate vorbi despre o greșeală de proporții criminale.
”În general, m-am abținut să fac aprecieri despre persoanele publice surprinse băute sau, după caz, drogate, la volan. Îl apreciez pe Miodrag Belodedici, a fost un superfotbalist. Dar, vedeți, există acest risc, când participi la un eveniment special, al despărțirii, care a creat emoție, să fii tentat să nu refuzi acea gură de șampanie.
A venit cu mașina, a jucat fotbal, apoi a sărbătorit. Devii un pic ciudat să nu ciocnești un pahar cu șampanie, la o astfel de întâlnire între generații. Să fim serioși, nu e o greșeală criminală. Una este să te duci intenționat la o petrecere și să pleci de acolo băut rău.
Greșeala lui a fost că apoi s-a urcat la volan, trebuia să cheme un taxi sau să roage pe cineva să îl ducă acasă. N-o fi vrut să lase mașina acolo. Cine știe cum o fi gândit?”, a declarat Titi Aur pentru Playtech.
Avertisment pentru șoferi: ”Înainte mai scăpai cu un autograf, cu o șpagă!”
Se confiscă permisul de conducere pe loc. Titi Aur a subliniat și schimbările din modul în care sunt tratați șoferii vedete în prezent comparativ cu trecutul. El a menționat că, în trecut, polițiștii erau mai indulgenți, dar acum regulile sunt mult mai stricte.
”Polițiștii erau mai indulgenți înainte, chiar și eu am pățit să fiu recunoscut, iar aceștia să aibă o atitudine mai prietenoasă. S-au dus însă vremurile când scăpai, dacă erai vedetă, cu un autograf. Pe atunci te alegeai cu un avertisment, cel mult, îți alegeau varianta mai dulce.
Dar, acum sunt exigenți, de aceea și vedeți atâtea cazuri cu vedete și politicieni, dar și cu alți polițiști prinși băuți sau drogați la volan. Înainte, scăpai cu un autograf, dar și cu ceva bani, cu șpagă, cum se zicea. Nu toți polițiștii sunt sfinți, dar acum au și ei reguli stricte, nu-și mai permit.
Așa că, mare atenție, când vă urcați la volan! Dacă, de exemplu, la o petrecere bei foarte mult, a doua zi nu te urci în mașină, pentru că alcoolul este încă în sânge, chiar și 24 de ore. Așa că riști să te trezești cu dosar penal și să rămâi pieton. Sau, mai rău, să faci vreun accident”, a precizat fostul pilot.
Importanța educației rutiere: ”Oricui îi prinde bine un curs de conducere defensivă”
În final, Titi Aur a evidențiat importanța cursurilor de conducere defensivă pentru toți șoferii, subliniind că educația rutieră poate preveni multe accidente și situații neplăcute.
”Oricui îi prinde bine un curs de conducere defensivă. Un curs costă în jur de 150 de euro, plus TVA, o zi. Se vine dimineața, la 9.00, se pleacă la 17.30, avem teorie, masă, practică. Nu le recomand politicienilor, ei au altă funcție, în țara asta. Ar trebui să creeze condițiile ca cetățenii normali să beneficieze de educație rutieră.
Eu vorbesc de această părticică de educație ca să nu murim pe stradă. Ei ar trebui să creeze cadrul legal corect. Să fie un exemplu, să meargă pe partea psihologică, să analizeze ce se întâmplă, de ce suntem cu atâta sânge pe șosea, să ia deciziile astfel încât să ducă poporul către o educație, ca să nu se mai moară pe stradă.
Dar, așa politicieni avem, așa sânge pe șosea avem!”, a mai transmis Titi Aur.