Ministrul Muncii a arătat că numai în ultimele 24 de ore au fost încheiate de către angajatorii români 60 de contracte noi.

„În această dimineaţă (n.red. marţi) sunt înregistrate 7.561 contracte active ale cetăţenilor ucraineni, dintre care 6.238 sunt contracte care au data de început a activităţii de când a început conflictul.

Deci, numărul de contracte care au data de început 24 februarie 2022 sau mai recentă a crescut cu 60 faţă de ziua de ieri”, a declarat Marius Budăi, conform agerpres.ro

În România erau angajaţi 7.017 cetăţeni ucraineni la sfârşitul lunii ianuarie

La sfârşitul lunii ianuarie, în România erau angajaţi 7.017 cetăţeni ucraineni, din care 5.649 au obţinut locul de muncă după declanşarea războiului din Ucraina.

Cel mai refugiați lucrează în București, unde numărul lor este de 2.249. Simultan, în Bistriţa-Năsăud lucrează 493, în Timiş 422, iar în Argeş 409.

Din punctul de vedere al domeniilor în care s-au angajat, 1.928 lucrează în industria prelucrătoare şi 885 în construcţii.

Ambasadorul SUA la București a transmis mulțumiri României pentru ajutorul oferit refugiaţilor din Ucraina

Amintim că ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec, a participat vineri, 24 februarie, la evenimentul „România – 1 an de solidaritate cu Ucraina”, ocazie cu care le-a mulţumit tuturor cetățenilor români implicaţi în protejarea refugiaţilor de război din Ucraina. Aceasta a apreciat sprijinul umanitar şi empatia pe care românii au oferit-o ucrainenilor, reamintind că ajutorul umanitar oferit Ucrainei va continua.

Ea a transmis mulţumiri premierului României, Nicolae Ciucă, și echipei sale, dar şi secretarilor de stat Mădălina Turza şi Raed Arafat „pentru angajamentul neobosit faţă de protejarea şi ajutarea refugiaţilor ucraineni în ultimul an. Rolul dumneavoastră de lideri în aceste eforturi a constituit o sursă de inspiraţie pentru noi toţi, mult dincolo de graniţele României.” Kathleen Kavalec a mulţumit, totodată, și preşedintelui României, Klaus Iohannis, preşedinţilor camerelor Parlamentului, angajaţilor fiecărui minister, membrilor Parlamentului de la București din toate partidele politice şi autorităţilor locale „pentru mobilizarea voinţei politice în sprijinul Ucrainei”.

„Este o onoare să mă aflu aici astăzi, alături de distinşi membri ai Guvernului României şi de colegi de la misiunile diplomatice şi de la organizaţii internaţionale. Doresc să încep mulţumind gazdei noastre, reprezentantul UNHCR în România, domnul Pablo Zapata, pentru invitaţie. UNHCR, UNICEF, IOM, WHO, WFP merită laude pentru eforturile neobosite de a oferi asistenţă numărului fără precedent de refugiaţi ucraineni sosiţi în România”, a declarat Kathleen Kavalec.