Acesta a precizat că a informat autorităţile despre situaţia provocată de fenomenele meteo, neobişnuite pentru această perioadă a anului în zona de sud a judeţului.
"Am solicitat să fie constituite comisii de urgenţă la nivel judeţean pentru constatarea şi evaluarea pagubelor produse producătorilor de legume de vânt, lapoviţă şi ninsoarea abundentă. Aceste fenomene sunt deosebit de timpurii pentru judeţul Olt şi mai ales pentru sudul judeţului. Au fost distruse atât structurile solariilor, folia, cât şi legumele aflate în aceste spaţii protejate, ardei, tomate. Numai în comuna Gârcov, însumat, suprafaţa amenajată cu solarii afectate de ninsoarea timpurie este de 35 de hectare. Peste 150 de hectare de solarii sunt afectate în proporţii între 70 % şi 100 % în comunele Giuvărăşti şi Izbiceni. Şi la Urzica sunt foarte multe solarii distruse de ninsori, cred că în total sunt suprafeţe mai mari de 250 de hectare, sunt şi legumele din câmp, vinetele şi ardeiul distruse", a spus Păunel.
În localităţile din sudul judeţului Olt stratul de zăpadă a fost în zilele precedente de aproximativ 10 centimetri.
Anul acesta legumicultorii au înregistrat pagube importante şi în lunile de primăvară şi de vară, din cauza grindinei şi furtunilor. Legumicultorii din judeţul Olt ale căror solarii au fost afectate de grindină şi vijelii au primit deja ajutoare de minimis care au totalizat trei milioane lei, pentru a putea înlocui folia solariilor.
Sursa: Agerpres