Medicii de la Institutul Zi pentru asigurări medicale statutare din Germania au transmis vineri, 29 aprilie, că aproximativ 300.000 de persoane au fost tratate în cabinete medicale din Germania pentru simptome asociate formelor de COVID-19 de lungă durată în primele nouă luni ale anului 2021.
Sute de mii de germani au fost tratați de COVID lung în primele nouă luni ale anului trecut
Așadar, 303.267 de pacienţi au primit tratament împotriva formelor de COVID-19 de lungă durată sau îngrijiri medicale post-COVID-19 între 1 ianuarie 2021 şi 30 septembrie 2021, potrivit raportului realizat de medicii de la Institutul Zi pentru asigurări medicale statutare din Germania și preluat de DPA.
Ghidurile medicale din Germania definesc afecţiunea COVID-19 de lungă durată prin simptome care persistă pentru mai mult de patru săptămâni după infectare, în timp ce post-COVID se referă la simptome care restricţionează activităţile din viaţa de zi cu zi pentru mai mult de 12 săptămâni după infectare.
Simptomele pot varia de la oboseală severă la dizabilităţi cognitive şi dureri
De asemenea, simptomele pot varia de la oboseală severă la dizabilităţi cognitive şi dureri resimţite în diverse zone ale corpului, arată raportul.
Raportate la cele 4,2 milioane de cazuri de COVID-19 confirmate în Germania în perioada menţionată, numărul anunţat vineri este relativ mic, a declarat Dominik von Stillfried, directorul Institutului Zi.
„COVID-19 de lungă durată nu s-a dezvoltat într-o nouă boală cu răspândire largă”, a precizat specialistul.
Andreas Gassen, directorul Asociaţiei Federale a Medicilor din domeniul Asigurărilor Statutare de Sănătate (KBV), a declarat că durata tratamentului rămâne gestionabilă, nefiind, în general, mai mare de trei luni.
Stephan Hofmeister, vicepreşedintele KBV, consideră evident faptul că necesităţile privind îngrijirile medicale şi consilierea pacienţilor au fost extrem de mari în cazul unora dintre infecţiile de tip COVID-19.
Comisia Europeană estimează că aproximativ 80% din populația europeană a fost infectată cu COVID-19
În altă ordine de idei, Comisia Europeană a estimat că între 60% și 80% din populația UE a fost infectată cu COVID-19, în condițiile în care blocul comunitar intră într-o fază post-pandemie în care nu mai este necesară raportarea în masă a cazurilor.
Pentru a se pregăti pentru această fază mai puțin acută, guvernele Uniunii Europene ar trebui să intensifice imunizarea copiilor împotriva COVID-19, a declarat organismul executiv al blocului, indicând că ia în considerare planuri de dezvoltare a antiviralelor.
„Se estimează că între 60% și 80% din populația UE a avut COVID”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate, în cadrul unei conferințe de presă.
Cazurile raportate până în prezent reprezintă 30% din populația europeană, însă agenția de sănătate publică a blocului comunitar arată că dacă s-ar lua în considerare și cazurile neraportate, atunci 77% din populația europeană a fost infectată cu COVID