Fenomenul care a luat amploare în timpul pandemiei. OMS, anunț important
Comportamentul suicidar este un semnal de alarmă, dar identificarea copiilor cu risc suicidar este foarte dificilă. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că aproximativ 1 milion de oameni se sinucid mor în fiecare an.
Potrivit OMS, cel puțin o sinucidere are loc la fiecare 40 de secunde, iar o tentativă de suicid are loc o dată la trei secunde. De Ziua Mondială a Prevenirii Suicidului, 10 septembrie, OMS a cerut societăților să promoveze acțiuni pentru prevenirea sinuciderii.
Fondatorul grupului de depresie și anxietate din Africa de Sud (Sadag), Zane Wilson, a declarat că fiecare sinucidere este devastatoare și are un impact profund asupra celor dragi, familiei și celor rămași în urmă.
Asumarea stigmatizării sinuciderii
Prin creșterea gradului de conștientizare, reducerea stigmatizării în jurul sinuciderii, toată lumea ar putea reduce și preveni sinuciderile, a spus Wilson.
În primele săptămâni de blocare de anul trecut, organizația din Africa de Sud a chestionat 1 214 de oameni in legătură cu starea lor de sănătate mintală. Aproximativ 12% dintre ei au spus că simt că au tendințe suicidare, iar majoritatea (aproximativ 85%) au fost femei. În Africa de Sud, spânzurarea este cea mai frecventă metodă de sinucidere, urmată de suicidul cu arme de foc și de cel prin asfixiere.
Sursă foto: Dreamstime