Într-un interviu acordat Bloomber, directorul de vânzări al companiei germane, Bernhard Maier, a declarat că Prosche vrea ca timpul de așteptate să nu fie mai mare de șase luni.

"Căutăm căi de a creşte capacitatea de producţie pentru a ne putea servi cienţii mai rapid. Datele pe primul trimestru arată o creştere similară pe aproape toate pieţele şi modelele ", a spus Maier.

Porsche SE, care deţine producătorul de maşini sport împreună cu grupul Volkswagen, intenţionează să fuzioneze cu acesta.

Susţinut de resursele Volkswagen, unul dintre cei mai mari producători auto din lume, Porsche are în intenție dublarea vânzărilor, la circa 200.000 de autovehicule anual până în 2018, prin lansarea unui model compact de SUV şi creşterea livrărilor pe pieţele emergente.

În 2011, compania și-a propus să livreze peste 100.000 de maşini, faţă de 97.000 de unități, cât au livrat anul trecut, a explicat directorul Porsche.

Vânzările totale ale Porsche au urcat cu 29% în primul semestru, la 60.650 de unităţi, în timp ce comenzile au avansat cu 26%, la 65.660 de maşini.