Symantec anunta o majorare a vanzarilor cu 120% in primele doua trimestre fiscale anului, fata de perioada similara a anului trecut. Compania isi propune de asemenea sa ii mentina aceast crestere pana la sfarsitul anului fiscal curent, la 31 martie 2009, a declarat Gabriel Tomescu, Country Manager Romania (foto).

„Mi-am propus initial o majorare a vanzarilor cu 70% fata de 2007, dar pana acum am inregistrat o crestere de 120%. Vreau ca pana la finele anului fiscal sa mentin acest trend” a declarat Tomescu.

Acesta a mai adaugat ca vizeaza o cota de 50%, pe termen mediu, pe piata solutiilor de securitate din Romania. Gabriel Tomescu estimeaza aceasta piata la peste 20 de milioane de euro.

Symantec isi comercializeaza in acest moment produsele prin intermediul a trei distribuitori, Romsym Data, Omnilogic si DNS. Directorul regional al companiei a mai precizat ca nu vizeaza largirea numarului de distribuitori ci doar a numarului de reselleri.

Symantec a lansat astazi pe piata din Roamnia noile aplicatii de securitate Norton Internet Security 2009 si Norton AntiVirus 2009, localizate in limba romana.

Produsele nu solicita resursele sistemului, se instaleaza dintr-un singur clik in mai putin de un minut. Pe langa aceasta includ instrumente in premiera, precum Norton Insight, ce reduce numarul de fisiere ce trebuie scanate” a declarat Con Mallon, Regional Product Marketing Director.

Norton AntiVirus 2009 ofera protectie impotriva virusilor, atacurilor spyware, viermilor, botilor si a altor amenintari de acest tip. Norton Internet Security 2009 ofera protectie impotriva amenintarilor online, asigurand securitatea sistemului, a identitatii utilizatorului si a informatiilor stocate pe calculator.

Con Mallon a declarat ca Symantec are 50 milioane de utilizatori in intreaga lume pentru produsele Norton, si mizeaza trecerea acestora de versiunile din 2008 pe noile versiuni.

Symantec oferta de solutii de securitate, stocare si adminstrare a sistemului, ce ajuta companiile si clientii in administrarea si securizarea informatiilor lor. Solutiile oferite de companie sunt usor de instalat si sunt recomandate clientilor casinici cat si IMM-urilor cu pana la 50 de computere, a declarat Gabriel Tomescu.

Symantec are sediul central in Cupertino, California, si opereaza in peste 40 de tari. In luna ianuarie a acestui an Symantec si-a inaugurat primul birou de pe piata locala. Acesta functioneaza ca reprezentanta a companiei americane, principalele obiective fiind promovarea produselor si acordarea de asistenta tehnica clientilor si partenerilor de pe piata locala.