Reportofoanele digitale sunt instrumentul care poate sa transforme un asemenea vis in realitate. Pe langa miniaturizare, acestea au adus si performante suplimentare. Prima inregistrare a vocii umane a avut loc in 1877, inventatorul Thomas Edison reusind sa inregistreze, pe un cilindru fonograf, un popular cantec pentru copii. In cei 125 de ani care s-au scurs de atunci, echipamentele de inregistrare au cunoscut o evolutie uimitoare. Tehnologia de inregistrare a sunetelor este prezenta peste tot in jurul nostru, sub forma de echipamente specializate sau tehnologii incorporate in sistemele de comunicatii sau divertisment. Ultimele cercetari din aria inregistrarii digitale au revolutionat, efectiv, aceasta tehnologie.
Inregistratoarele analogice de voce risca sa ajunga piese de muzeu, pentru ca cele digitale castiga tot mai mult teren. Prin inalta calitate a inregistrarilor, lipsa casetei audio, dimensiunile foarte reduse si capacitatea mai mare de stocare, reportofoanele digitale atrag foarte multi utilizatori. Producatorii sunt, in general, companiile cu traditie pe piata tehnologiilor audio, precum Sony sau Panasonic. Ofertele sunt destul de diverse, iar pretul variaza intre patru si 17 milioane de lei, in functie de marca si optiuni. Va prezentam cateva din cele mai populare modele de inregistratoare digitale existente pe piata.
sony. De la Sony am selectat doua modele reprezentative. Modelul ICD-MS515, cu un aspect atragator prin dimensiunile sale reduse, are o capacitate de inregistrare de 171 de minute pe un card de memorie compact. Optional, poate fi conectat la un PC printr-un port USB. Pretul sau este de aproximativ 15.850.000 lei.
Cel de-al doilea model care ne-a atras atentia este Sony ICD-B25. Pentru aproximativ 6.200.000 lei, primesti un reportofon foarte subtire, are poate inregistra in cipul intern pana la cinci ore si jumatate. Ofera stocarea a pana la 99 de mesaje in cinci foldere, dar, din pacate, nu poate fi conectat la PC.
Panasonic. Din oferta Panasonic ne-a atras atentia modelul RR-QR200E, care poate inregistra pana la 200 de minute in patru foldere a cate 99 de fisiere. Este dotat cu sistemul de activare prin voce (VAS), redare si inregistrare temporizata, la pretul de aproximativ 6.500.000 lei.
Panasonic RR-XR320 este un reportofon ce poate inregistra pana la 150 de minute, repartizate in noua foldere a cate 99 de fisiere, pe un card de memorie de 16 MB inclus. Este dotat cu sistem de activare prin voce (VAS) si se poate conecta la PC prin port USB. Pretul acestui reportofon este de 18.500.000 lei.
Olympus. Dupa imbogatirea gamei de produse cu camere foto digitale, Olympus produce acum si reportofoane digitale. Modelul V-90 are o memorie interna de 8MB, in care poti inregistra pana la 90 de minute in trei foldere. Este dotat cu sistem de activare prin voce, functii de calendar, are o greutate mai mica de 45 g, iar pretul este de aproximativ sase-sapte milioane de lei. Un alt model de la Olympus este DS-150, care memoreaza pana la 160 de minute de voce, are sistem de activare vocala (VAS), doua foldere in care poti inregistra cate 99 de mesaje. Poate face transfer pe un PC prin port USB, iar optional dispune de sistemul de recunoastere a vocii pentru transformarea automata in text. Pretul sau este in jur de opt-noua milioane lei.
Tabacherele
24 aprilie 2003, 12:00
Ultima modificare în 24 aprilie 2003, 15:00
Reportofoanele digitale sunt instrumentul care poate sa transforme un asemenea vis in realitate. Pe langa miniaturizare, acestea au adus si performante suplimentare. Prima inregistrare a vocii umane a avut loc in 1877, inventatorul Thomas Edison reusind sa inregistreze, pe un cilindru fonograf, un popular cantec pentru copii. In cei 125 de ani care s-au scurs de atunci, echipamentele de inregistrare au cunoscut o evolutie uimitoare. Tehnologia de inregistrare a sunetelor este prezenta peste tot
Etichete: arhiva,
digitale
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook