Preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, Valeriu Tabără, consideră că tratatul de aderare pe agricultură nu ar trebui să fie un document “bătut în cuie”, dând exemplul Poloniei care şi-a renegociat condiţiile. Tabără a arătat că nu doar Polonia, care a dat dovadă de fermitate, a reuşit să se impună în faţa oficialilor UE, că înaintea acesteia a existat şi precedentul creat de Franţa, care a obţinut derogări pentru anumite regiuni
Preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, Valeriu Tabără, consideră că tratatul de aderare pe agricultură nu ar trebui să fie un document “bătut în cuie”, dând exemplul Poloniei care şi-a renegociat condiţiile.
Tabără a arătat că nu doar Polonia, care a dat dovadă de fermitate, a reuşit să se impună în faţa oficialilor UE, că înaintea acesteia a existat şi precedentul creat de Franţa, care a obţinut derogări pentru anumite regiuni, şi al Germania, care a reuşit să convingă Comisia pentru a-I acorda unele derogări pentru unele landuri.
“Nu sunt de acord cu ideea că ceea ce s-a negociat la Bruxelles trebuie să rămână bătut în cuie. Polonia a avut fermitatea în a-şi renegocia condiţiile pe agricultură. Problema nu sunt regulile europene, ci regulile noastre. Agricultura românească a avut şi are, în continuare, probleme”, a afirmat Tabără.