Tableta Sony Xperia Z este una din cele mai subțiri tablete de pe piață, cu o construcție rezistentă la apă și praf, rămânând funcțională chiar și după scufundarea la un metru sub apă, timp de 30 de minute. Tableta Sony Xperia Z este dotată cu un procesor quad core la 1.5 GHz cu 2GB RAM și vine cu sistemul de operare Android 4.1.3 iar display-ul de 10.1 inch cu rezoluţie 1.920×1.200 are o densitate de 224 ppi.

Aceasta este disponibilă în versiunile cu 16GB și 32GB de spațiu de stocare intern ce poate fi extins prin ataşarea unui card microSD.

Fiind dotată cu Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Miracast, Bluetooth, NFC și 4G LTE, tableta Sony Xperia Z încorporează toate tehnologiile importante de comunicare.

Având două camere foto încorporate, cea principală poate surprinde imagini cu o rezoluție de până la 8.1 megapixeli folosind un senzor CMOS Exmor R, fiind capabilă să înregistreze videoclipuri în format Full HD.

Mulțumită portului infraroșu integrat, tableta Sony Xperia Z poate fi transformată într-o telecomandă universală pentru sistemele de home entertainment.

Tableta este disponibilă în ţara noastră la un preţ de 2.300 de lei

EISA este o organizaţie a publicaţiilor multimedia din care fac parte 50 de publicații din 19 ţări. Anual, asociaţia acordă premii celor mai bune produse prezentate în paginile revistelor membre EISA, la următoarele categorii: audio, video, home theatre, fotografie, electronice auto şi dispozitive mobile.