Tableta Motorola Xoom 2 este prevăzută cu un ecran de 10.1 inch cu afişaj HD şi Android 3.2 Honeycomb, la fel ca predecesorul său, însă asemănările se opresc aici.
Motorola Xoom 2 este cu aproximativ 100 de grame mai uşoară decât modelul original Motorola Xoom, procesorul este cu două nuclee de 1,2 GHz, iar ecranul Gorilla Glass este protejat  împotriva stropilor. Tableta are o capacitate de stocare de 16 GB, o memorie RAM de 1 GB şi o autonomie a bateriei de 10 ore.

În plus, tableta conţine noua aplicaţie MotoCast care permite să transferul tuturor fişierelor de muzică, fotografii, materiale video şi documente între calculator şi tabletă fără a avea nevoie de alte instrumente media, aplicaţii sau cabluri.

Motorola Xoom 2 are şi multiple caracteristici Business Ready, cum ar fi suport VPN şi criptarea datelor. Tableta, prevăzută cu caracteristici 3G şi capacităţi Wi-Fi, este disponibilă în România prin Orange la preţul de 299 euro – abonament Colibri 35 pe doi ani . Preţul fără abonament este 588 euro. 

"Orange România a introdus primele tablete în portofoliul său în luna decembrie a anului 2010, iar în prezent avem cel mai mare portofoliu de tablete din România", a declarat Dorin Odiaţiu, marketing director Orange România.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/wwkP45ifWB4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>