BestJobs organizează primul Târg de vară de joburi, practică şi voluntariat pentru studenţi şi absolvenţi. Într-o singură săptămână s-au înscris 156 de companii. Cele mai multe oferă
joburi plătite.

În România, sunt deja multe companii care au creat programe de practică şi voluntariat pentru studenţi. Pe de altă parte, şi studenţii au devenit tot mai interesaţi de joburile part-time sau de programele de practică pe timpul verii. Din această cauză, BestJobs a creat Târgul de vară al joburilor pentru tineri. „Scopul nostru este să oferim un loc de «întâlnire» cât mai simplu şi mai rapid. Studenţii şi absolvenţii, deopotrivă, pot apela la acest târg unde au toate ofertele la îndemână într-un singur loc, făcând selecţia prin doar câteva clickuri“, declară pentru revista Capital Maria Suciu, brand manager la BestJobs.

Târgul de vară este ocazia perfectă nu numai pentru tineri de a găsi un prim loc de muncă, ci şi pentru companii de a recruta tinere talente. Companiile îşi creează un stand de prezentare şi pot primi gratuit CV-uri pe toată durata târgului. Participarea, atât pentru candidaţi, cât şi pentru companii, este gratuită.
Până la 3 iulie, data ultimă pentru înregistrarea companiilor, în competiţia de atragere a studenţilor s-au înscris 156 de companii. Cele mai multe cereri au venit din partea firmelor care desfăşoară activităţi în domeniul comerţului (26%).

Pe lângă marile firme de retail, şi-au manifestat interesul de a recruta studenţi şi mici firme care distribuie produse din import – echipamente industriale, produse chimice. Pe locul al doilea s-au situat companiile din domeniul IT /software: 15%. Lista este alcătuită deopotrivă din firme mici şi firme mari, gen GeCad, Softwin, Oracle. Interes deosebit au arătat şi companiile din domeniul bancar, ceea ce reflectă cu exactitate punctele nevralgice de pe piaţa de recrutare. „Ce mi s-a părut mie interesant, m-a surprins totodată, este faptul că cele mai multe firme oferă joburi plătite pentru studenţi. Probabil că la practica neplătită nu vine nimeni“, comentează Maria Suciu.

În acest moment, 146 de firme oferă joburi pentru studenţi, 73 au locuri de practică şi 47 anunţă programe de voluntariat. Studenţii şi absolvenţii au posibilitatea să-şi trimită CV-urile până pe data de 3 august. Ei mai pot alege şi alte programe ale firmelor afişate pe site-ul BestJobs:
• Programul SME Raiffeisen School – training pentru studenţi în vânzarea produselor pentru IMM cu potenţial de angajare după finalizare;
• Programul Rompetrol Internship – pentru studenţii din ani terminali de la facultăţile tehnice. Compania acoperă cheltuielile de cazare/transport/masă + salariul minim;
• Joburi pentru studenţi (113 în total): programatori, client service, promoteri, curieri.

Pentru a-i încuraja pe tineri în demersurile de a-şi găsi un loc de muncă pe timpul verii, şi nu numai, mai trebuie să spunem că în baza de date BestJobs sunt înregistraţi în acest moment 8.000 de useri care au selectat domeniul elevi-studenţi.