Taiwanul aruncă lumea în aer! A publicat dovada că a avertizat OMS încă din decembrie despre COVID-19. O catastrofă medicală ce putea fi evitată

OMS

World Health Organization Director-General Tedros Adhanom Ghebreyesus looks on during a press conference following an emergency talks over the new SARS-like virus spreading in China and other nations in Geneva on January 22, 2020. - The coronavirus has sparked alarm because of its similarity to the outbreak of SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) that killed nearly 650 people across mainland China and Hong Kong in 2002-03. (Photo by PIERRE ALBOUY / AFP) (Photo by PIERRE ALBOUY/AFP via Getty Images)

Organizația Mondială a Sănătății rămâne în centrul atenției globale după ce Taiwanul a publicat conținutul unui e-mail din decembrie prin care solicita un punct de vedere legat de transmiterea virusului de la om la om, e-mail despre care spune că a fost ignorat de către OMS, organizația continuând să refuze să-i ofere informații adecvate despre cum să lupte împotriva virusului, informează Fox News.

Taiwanul acuză OMS că a minimalizat gravitatea și răspândirea coronavirusului în încercarea de a satisface China, chiar și după ce Taiwan a făcut publice cel puțin șapte cazuri de pneumonie atipică de care erau conștienți în Wuhan, locul originar al COVID-19.

Când a fost întrebat despre aceste cazuri, Taiwanul a declarat că autoritățile medicale din China au spus: „Se presupune că nu sunt cazuri de SARS; cu toate acestea, probele sunt încă în curs de examinare, iar persoanele au fost izolate pentru tratament”, potrivit conținutului unui e-mail trimis către OMS pe 31 decembrie de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

„Am aprecia foarte mult dacă aveți informații relevante pe care le puteți împărtăși cu noi”, se arată în e-mail.

OMS a negat până astăzi existența acestui mail

Taiwanul este situat la aproximativ 80 de mile de coasta Chinei, dar s-a declarat o națiune independentă de peste 70 de ani. Cu toate acestea, China a refuzat să recunoască suveranitatea Taiwanului și depune eforturi susținute să-l aducă din nou sub controlul Beijingului.

Drept urmare, China a convins cu succes Organizația Mondială a Sănătății să excludă Taiwanul din organizație.

OMS a negat că Taiwanul i-ar fi avertizat vreodată despre potențialul virus care se transmite de la om la om, însă autoritățile taiwaneze au spus că pentru că au menționat în mod special „pneumonia atipică” – reminiscență a SARS, care este transmisibil prin contactul uman – „specialiștii din sănătatea publică ar putea discerne din această formulare că există posibilitatea reală de transmitere a bolii de la om la om”, se arată în comunicatul de presă.

„Cu toate acestea, pentru că la momentul respectiv nu existau cazuri de coronavirus în Taiwan, nu am putut afirma direct și concludent că a existat o transmitere a virusului de la om la om”. Taiwanul spune că  atât OMS, cât și China, au refuzat să ofere informații adecvate care ar fi putut pregăti guvernul pentru impactul virusului mai devreme.

Propaganda falsă a OMS și China a ținut până la jumătatea lui ianuarie

Organizația Mondială a Sănătății a ignorat avertismentele din Taiwan și a continuat să reitereze propaganda falsă a Chinei – că „nu există nicio dovadă de transmitere de la om la om” a noului agent patogen, până pe 14 ianuarie.

În plus, OMS a refuzat să ceară oficialilor chinezi să pună la dispoziție tulpinile virale care ar fi permis ca testele de diagnosticare să fie produse semnificativ mai devreme la nivel mondial.

Tensiunile dintre Taiwan și OMS l-au determinat pe președintele Trump să ia în considerare stoparea finanțării agenției ONU, agenție al cărui buget este finanțat în proporție de 22% de către contribuabilii americani.

În prezent, pandemia de coronavirus a ucis 118.854 de oameni la nivel global și a infectat peste 2 milioane de persoane.