Ford și Mazda, avertisment pentru șoferi

Ford Motor și Mazda au emis un aviz pentru șoferii anumitor vehicule încă afectate de airbagurile și dispozitivele de umflare Takata defecte, care pot cauza răni grave sau chiar fatale.

Administrația Națională pentru Siguranța Autostrăzilor a avertizat anterior că dispozitivele de umflare a airbagurilor ar putea exploda în urma unor impacturi, expulzând fragmente de metal ascuțite care pot fi letale și care ar putea răni șoferul sau pasagerii, notează Reuters.

Ford a recomandat șoferilor ale căror vehicule sunt afectate să contacteze de urgență dealerii pentru a efectua reparațiile necesare.

Rechemarea vizează anumite modele de vehicule, inclusiv camioanele Ranger, mașinile sport Mustang și GT, sedanurile Fusion și unele SUV-uri, cum ar fi popularul model Edge, printre altele.

Producătorul auto din Detroit a raportat că aproximativ 765.600 de dispozitive de umflare a airbagurilor din vehiculele sale, dintre care aproximativ 374.300 în SUA, rămân afectate de această problemă la nivel global.

Ford a subliniat că continuă să contacteze clienții în legătură cu aceste retrageri anterioare, având peste 121 de milioane de încercări de informare în Statele Unite.

Mazda estimează că aproximativ 83.000 dintre vehiculele sale din Statele Unite sunt afectate, incluzând modele precum crossoverele CX-7 și mașinile sport RX8.

Din anul 2009, peste 30 de decese, dintre care 26 în Statele Unite, și sute de răniri au fost atribuite airbagurilor Takata instalate în mai multe vehicule de la diverși producători auto.

De-a lungul ultimului deceniu, peste 100 de milioane de vehicule cu dispozitive de umflare Takata au fost rechemate la nivel global.

Odată cel mai mare furnizor de airbaguri din lume, Takata a inițiat procedura de faliment în anul 2017 în urma scandalului.

BMW a rechemat aproximativ 394.000 de vehicule din aceleași motive

În luna iulie, BMW a rechemat aproximativ 394.000 de vehicule în Statele Unite din cauza aceleași probleme.

De la începutul scandalului în 2009, peste 30 de decese, inclusiv cel puțin 26 în Statele Unite, și sute de răniri au fost atribuite airbagurilor Takata instalate în vehiculele produselor de la diverși producători auto.

În ultimul deceniu, peste 100 de milioane de vehicule echipate cu dispozitive de umflare Takata au fost rechemate la nivel mondial.

Cândva cel mai mare furnizor de airbaguri la nivel mondial, Takata a declarat falimentul în 2017, în urma scandalului.