Împrumutul contractat de România de la instituţiile financiare internaţionale a condus la o stabilizare a monedei naţionale şi la o credibilitate sporită a României pe pieţele externe, a declarat luni, la un post privat de televiziune, reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

‘Împrumutul a condus la o stabilizare a monedei naţionale, la o încredere sporită în România pe pieţele internaţionale. Banii nu au fost împrumutaţi degeaba’, a spus Tănăsescu.

Acesta a subliniat că, pe viitor, problema cea mai importantă va fi accelerarea reformei, ‘să creăm mai mulţi bani pentru investiţii, ca să poţi duce economia din ce în ce mai sus’.

Oficialul FMI a subliniat că ‘nu trebuie pusă problema de a da afară toţi bugetarii’, problema fiind aceea de a-i responsabiliza pe bugetari în a creşte calitatea serviciilor publice şi a creşte contribuţia venitului public la dezvoltare.

‘Din păcate, în momentul de faţă, segmentul public, administraţia este lipsită de credibilitate. Numai reformele sunt acelea care pot să crească calitatea serviciilor publice, de la ghişeu până la patul de spital în care există un bolnav’, a adăugat Tănăsescu.

SURSA: Agerpres