„Pentru discuţia din 24 septembrie, această acţiune prioritară a fost îndeplinită. La acel moment, legea fusese aprobată de Parlament şi noi am raportat board-ului că este îndeplinită. Reîntoarcerea în Parlament nu înseamnă neapărat că se va crea o problemă, dar problema majoră cred, în discuţiile care vor urma, este dacă se va aproba de Parlament modificată faţă de cum a fost aprobată iniţial.
Atunci probabil că trebuie să vedem care sunt efectele fiscale şi să vedem dacă este nevoie de compensări pe această linie. Toată această analiză se va face la Bucureşti”, a declarat, la Washington, Mihai Tănăsescu.
El a amintit că, mai devreme sau mai târziu, România va trebui să respecte pragurile stabilite de Uniunea Europeană privind vârsta de pensionare, care este egală pentru bărbaţi şi femei, la 65 ani.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că retrimite Parlamentului Legea sistemului unitar de pensii publice, solicitând stabilirea vârstei standard de pensionare la 63 ani pentru femei. Băsescu a menţionat că legea a venit la promulgare după ce a fost declarată constituţională de către Curtea Constituţională şi a fost semnată de ambii preşedinţi ai Camerelor Parlamentului.
România s-a încadrat în ţinta de deficit bugetar
Referitor la ţintele fiscale, oficialul României la FMI a precizat că, deşi datele nu sunt finale, România s-a încadrat în ţinta de deficit bugetar stabilită cu instituţia financiară internaţională pentru primele nouă luni, iar statul a plătit arieratele către sănătate, de două miliarde de lei.
Potrivit variantei finale a scrisorii suplimentare de intenţie la acordul cu FMI, România trebuie să se încadreze în acest an într-un deficit bugetar de 34,65 miliarde de lei (echivalentul a 6,8% din PIB. Deşi estimarea privind deficitul bugetar de la finele anului a rămas nemodificată, Guvernul a majorat nivelul deficitului bugetar estimat pentru finele lunii septembrie, cu 2,5 miliarde lei, de la 25,7 miliarde de lei la 28,2 miliarde lei.
Autorităţile române vizează reducerea deficitului bugetar la 4,4% din PIB anul viitor şi la sub 3% din PIB în 2012.
Sursa: Mediafax
Tănăsescu: Ţintele la nouă luni au fost atinse de România
10 octombrie 2010, 15:53
Ultima modificare în 10 octombrie 2010, 18:53
România a îndeplinit principalele ţinte fiscale stabilite pentru primele nouă luni, iar delegaţia FMI, care vine la Bucureşti în octombrie pentru o nouă evaluare a acordului, va analiza şi impactul retrimiterii legii pensiilor în Parlament, potrivit reprezentantului României la FMI, Mihai Tănăsescu.
Etichete: fmi
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- HG de reducere a pensiilor speciale, suspendată de Curtea de Apel Bucureşti
- Marian Sârbu: Taxa de solidaritate poate finanţa deficitul la pensii pentru 2-3 ani
- PDL va ataca la CCR amendamentele băncilor la OUG 50/2010 dacă vor fi adoptate
- Sherif Ussama: Blue Air, victima unei încercări de distrugere a unui brand românesc
- Cocor s-a reinventat pentru clienţii cu portofele mari
- Cele mai scumpe expedieri
- Al doilea cel mai bogat moldovean vrea să investească în România. Domeniul? Imobiliare
- Dacia anunţă, pentru a doua oară, creşterea capacităţii de producţie la Duster
- Analiştii estimează pentru acest an o rată a inflaţiei de 7,8%
- Andreea Paul Vass vrea prime pentru angajaţii Fiscului