Țara care va supraviețui Apocalipsei. E cel mai bun loc unde te poți refugia dacă vine sfârșitul lumii

Pandemia de COVID ne-a determinat pe toți să ne schimbăm modul de acțiune și de gândire. Mulți dintre noi, căutăm acum să ne refugiem, pe cât posibil, în locuri cât mai accesibile și mai bine echipate din toate punctele de vedere. Acum, cercetării au făcut și un studiu. Ei au aflat care sunt cele mai bune locuri de pe glob unde ne putem refugia în caz de colaps global al societăţii.

V-ați întrebat vreodată care sunt cele mai indicate locuri de pe glob pentru a supravieţui colapsului global al societăţii? Vorbim de momentul în care ne-am putea confrunta cu o criză financiară gravă, impactul unei crize climatice, distrugerea naturii şi chiar o pandemie mai gravă decît cea provocată de Covid-19. Sau chiar combinaţie a acestora.

Cercetorii au făcut un studiu și au venit cu răspunsul exact. Noua Zeelandă, Islanda, Marea Britanie, Tasmania şi Irlanda sunt cele mai potrivite locuri pentru a supravieţui colapsului global al societăţii.

Cum s-a ajuns la concluzia care sunt cele mai bune naţiuni care ar rezista cel mai bine la un astfel de colaps. Pentru a afla numele exacte, ţările au fost listate în funcţie de abilitatea de a produce mîncare pentru populaţia lor. A fost luat apoi în calcul abilitatea de a-și proteja graniţele în faţa unei migraţii masive. S-a ținut cont și de capacitatea de a-şi menţine o reţea electrică şi unele capacităţi de manufactură. Insulele din regiunile temperate şi, în general, cu o densitate scăzută a populaţiei se află în top.

Care este locul aflat la mare căutare

Cercetătorii au spus că studiul lor subliniază factorii pe care ţările trebuie să îi îmbunătăţească pentru a creşte rezilienţa.

Trebuie subliniuat că, potrivit ultimelor informații, miliardarii lumii au început să cumpere pămînt în Noua Zeelandă pentru a se pregăti de o apocalipsă.

„Nu am fost surprinşi că Noua Zeelandă se află pe lista noastră”, a spus profesorul Aled Jones de la Global Sustainability Institute din Marea Britanie, citează The Guardian. Potrivit profesorului, nici prezenţa Regatului Unit nu este o surpriză.

Studiul a fost publicat în revista Sustainability. Cercetarea arată că civilizaţia mondială, mare consumatoare de energie care caracterizează epoca modernă reprezintă o situaţie anormală comparată cu mare parte din istoria omenirii. Locurile care nu au suferit de pe urma „efectelor ieşite din comun ale colapsului societăţii şi pot, astfel, să îşi menţină populaţii importante” au fost descrise ca „bărci de salvare”.