Portugalia a devenit o ţintă pentru investitorii chinezi care investesc sau cumpără imobile în această ţară.

Din octombrie 2012, la un an de la aplicarea programului de obţinere a Permisului de rezidenţă în Portugalia, cunoscut ca ”Golden Residence Permit”, 278 chinezi au primit această viză, numărul acestora depăşindu-l pe cel al tuturor solicitanţilor străini care au un astfel de permis aprobat de guvernul portughez.

Numărul solicitanţilor chinezi pentru acest tip de permis de e în curs de creştere, potrivit datelor furnizate de Ambasada Portugaliei la Beijing.
Ambasadorul portughez Jorge Torres-Pereira a declarat că până în prezent volumul total al investiţilor chinezeşti în acest scop în Portugalia a ajuns la 167 de milioane de euro, volumul mediu al investiţiilor acestora fiind superior pragulul minim, cu 16,16%. În domeniu, investitorii chinezi sunt urmăriţi de cei brazilieni, ruşi şi angolezi.
Potrivit acestui permis, solicitantul pentru viza de aur trebuie să investească cel puţin un milion de euro sau să creeze cel puţin 10 locuri de muncă, sau să cumpere imobile cu o valoare de peste 500 de mii de euro în Portugalia. Dintre condiţiile impuse, ultima reprezintă pragul minim de obţinere a acestui tip de viză.
Sursa: Radio China International