Este vorba despre Germania, unde Partidul Social Democrat, aflat în coaliția de guvernare, a făcut această propunere la recomandarea Societății de Pediatrie. Liderii partidului au purtat discuții privind această propunere cu ministrul sănătății, însă, cel puțin un partid de opoziție nu este de acord cu obligativitatea.
În urmă cu doi ani, Germania a avut o mie de cazuri de rujeolă, printre care și un deces. Toate acestea au avut loc în momentul în care Organizația Mondială a Sănătății a transmis că mișcarea anti-vaccinare este una dintre cele mai mari amenințări la adresa umanității.
Mesajul lui Mihai Tudose după ce a suferit un infarct. Cum se simte după operație
„Statul italian a luat deja această hotărâre, iar măsura are un suport științific foarte riguros, pentru că, după cum știm, în 2017 au fost 1.000 de cazuri de rujeolă în Germania și un deces. (…) La noi în țară o astfel de propunere ar fi întâmpinată cu multe emoții, cu comentarii… Decidenții trebuie să hotărească dacă e suficient să facem ce am făcut până acum și să asităm în continuare la pacienți care se îmbolnăvesc cu diverse boli sau să luăm niște măsuri. Nu știu dacă ce face Italia sau Germania este aplicabil în România, dar cert este că actuala situație nu-i foarte bună pentru copiii români. Deci trebuie făcut ceva. (…) Să căutăm vinovați în trecut pentru cei care s-au prăpădit (n.r. în România au fost înregistrate 62 de decese pe fondul rujeolei) nu va schimba nimic. Întrebarea e ce avem de făcut de acum încolo pentru ca situația să nu se mai repete. Și la asta ar trebui să răspundă forul legiutor care are un draft al legii vaccinării făcut de experți și pe care-l discută de doi ani și nu ajung la un consens”, a declarat la Digi 24, medicul pediatru Mihai Craiu.
Florin Călinescu îi face o ofertă de nerefuzat lui Liviu Dragnea. Câți bani îi cere