Țara unde 85% din populație s-a vaccinat, în alertă! Spitalele ar putea fi copleșite
Așadar, autorităţile sanitare din Danemarca s-au arătat viner, 5 noiembrie, i îngrijorate de riscul de a vedea spitalele copleşite de recenta înmulţire a cazurilor de COVID-19, conform informațiilor transmise de afp.com
„Cu riscul de COVID-19, al gripei şi altor boli infecţioase, riscăm să supraîncărcăm spitalele (…) Deja constatăm că spitalele ţării sunt foarte încărcate şi personalul sub presiune”, a transmisdirectorul Agenţiei naţionale de sănătate daneze.
Au fost confirmate pentru a doua zi consecutiv peste 2.000 de noi cazuri
Vineri au fost confirmate pentru a doua zi consecutiv peste 2.000 de noi cazuri de COVID-19 în această ţară cu circa 5,8 milioane de locuitori. Lider în introducerea certificatului verde încă din primăvară, Danemarca a scos acest document din circulaţie pe 10 septembrie, când numărul noilor cazuri de COVID-19 era de patru ori mai mic ca în prezent.
Având în vedere noile evoluţii, Ministerul Sănătăţii danez a anunţat că a „cerut Comisiei privind epidemiile să evalueze măsurile pertinente pe care le-ar indica în situaţia actuală”. Aproximativ 85,9% dintre danezii cu vârste de peste 12 ani sunt vaccinaţi anti-COVID cu schema completă.
Ce efect mai puțin cunoscut are COVID?
Amintim că în ultimii doi ani, omenirea se confruntă cu un sedentarism fără precedent, care duce la apariția mai multor probleme de sănătate, afectând inclusiv calitatea tranzitului intestinal. Dacă la această realitate adăugăm și stresul și alimentația nesănătoasă, impactul asupra sănătății digestive este important.
„Din toate aceste considerente, organismul nostru începe să funcționeze mult sub potențialul optim și ajungem să ne simțim obosiți, să avem un tranzit încetinit cu simptome digestive ca balonarea și disconfortul abdominal, să avem o imunitate scăzută și să fim supuși riscului de îmbolnăvire. Mișcarea este benefică nu doar pentru mușchi, ci și pentru tractul digestiv, care are în componență fibre musculare. Lipsa exercițiilor fizice scade motilitatea intestinală și duce, în timp, la apariția constipației”, afirmă Dr. Monica Stana, medic specialist gastroenterolog în cadrul Clinicii DigestMed.