Țara unde românii pot face super mulți bani! Nu ai nevoie de facultate. Te angajează imediat

bani

SURSA FOTO: Dreamstime

Salariu de 90.000 de lire sterline! Există anumite locuri de muncă unde nu este necesară diploma de universitate, iar salariile sunt la fel de bune, dacă nu chiar mai bune. Despre ce este vorba?

Mulți români aleg să muncească în altă țară pentru salarii mai mari decât cele pe care le-ar primi aici. De exemplu, în Marea Britanie, un salariu mediu anual ajunge la 33.000 de lire sterline.

Un studiu recent arată că în unele meserii care nu necesită calificare profesională se poate câștiga mult mai mult. Există companii care preferă să își califice angajații la locul de muncă.

Un clasament al celor mai bine plătite 20 de locuri de muncă este condus de funcția de manager de jocuri de cazinou. Salariul aici poate fi de 90.000 de lire sterline pe an, mult mai mult decât salariul mediu anual.

Andrew Hunter, cofondatorul Azuna, firma care a efectuat acest studiu, spune că diploma universitară nu mai este singura cale pentru un loc de muncă bine plătit.

”O diplomă universitară nu mai este singurul mod de acces la o carieră bine plătită, pe măsură ce tot mai multe sectoare caută să își extindă bazinul de talente la o gamă mai diversă de candidați și oferă formare la locul de muncă. Sectorul IT este un bun exemplu, având multe oferte de joburi bine plătite, cum ar fi scrum master, hacker etic sau dezvoltator de software – joburi deschise celor fără o calificare în domeniul informaticii”, a precizat el.

Salarii de peste 60.000 de lire sterline anual

Cei care sunt interesați de domeniul IT ar face bine să știe că un manager de proiect și dezvoltare tehnologică poate câștiga anual până la 62.000 de lire sterline.

Salariul anual pentru piloții comerciali și pentru controlorii de trafic aerian poate ajunge la 60.000 de lire sterline pe an.

Totuși, acestea nu sunt singurele domenii cu salarii mari. De exemplu, dezvoltatorii de software, conductorii de tren, managerii în construcții, operatorii pe platforme petroliere, managerii de securitate, dezvoltatorii de jocuri sau managerii de proiect pot ajunge să primească anual sume între 50.000 și 60.000 de lire sterline.

Salarii mari regăsim și în alte domenii. De exemplu, există oameni care fac anual între 43.000 și 46.000 de lire sterline pe an, iar aici este vorba despre managerii de achiziții, translatorii, contabilii, bucătarii particulari, ofițerii de armată, managerii de market digital, proiectanții peisagiști sau chiar inginerii ChatGPT.