În plină criză economică, la World Trade Plaza şi-a deschis porţile astăzi târgul „Kings Holiday”, un eveniment dedicat turismului exclusivist. Vizitatorii mai cu dare de mână pot alege de aici oferte de vacanţă foarte variate, atât ca preţuri cât şi ca destinaţii, de la sejururi de lux în Bucovina, la safari în Namibia, de la câteva sute de euro, până la zeci de mii de euro.

Târgul vacanţelor de lux Kings Holiday, deschis în perioada 20-22 noiembrie, găzduieşte în jur de 30 de expozanţi care pun la vânzare oferte de vacanţă pentru Sărbători şi pentru primăvara anului viitor.

„Ofertele sunt de la câteva sute de euro, înspre cât visezi. Deşi este criză, este un moment potrivit pentru un astfel de eveniment pentru că ne adresăm posesorilor de black carduri, cum ne place să-i numim, care îşi mişcă banii în alt ritm, au alte venituri, alte cacapităţi de management al finanţelor personale. Ei, într-adevăr, îşi permit în continuare să facă astfel de călătorii”, a declarat, pentru capital.ro, Luciana Petrescu, general manager al Net Worth Advisory, organizatorul evenimentului.

Safari în Africa

0-42379-namibia.jpgCei „sătui” de Kenya, cea mai populară destinaţie de safari, pot găsi la târg oferte în Namibia, Zambia, Botswana, locuri unde pot face cunoştinţă cu boşimanii. Pachetul complet de 14 zile, incluzând cazarea, mesele, taxele de parcuri, safari-ul şi tot ce presupune, este 2.000 de euro de persoană la care se adaugă biletul de avion, care poate ajunge la 700 de euro, potrivit lui David Buga, reprezentantul Thabo Expeditions.

Printre standurile „regale” s-a strecurat şi Bucovina, cu sejururi de Crăciun, poate cea mai accesibilă ofertă prezentă la târg: pachet de 4 nopţi pentru 500 de lei de persoană, care include cazare cu demipensiune şi o masă festivă, la pensiunea Dor de Bucovina. 

Tunisia, varianta de lux

0-42380-puntacana.jpgDe asemenea, pe lângă agenţiile care încearcă să le vândă bogătaşilor excursii care mai de care mai variate, vizitatorii pot găsi standurile de prezentare unor ţări cu care turiştii nu sunt obişnuiţi să le găsească în cataloagele tour-operatorilor, cum ar fi Armenia şi Irlanda, dar şi Tunisia, tară care se axează în special pe turismul de masă, însă la târg îşi arată „faţa luxoasă”. 

Şi categoria celor care suspină după vară pot găsi vacanţe în destinaţii exotice unde de Sărbători se pot relaxa pe plajă, dar evident că nu este vorba de chilipiruri. În Republica Dominicană, Punta Cana este o bucăţică ruptă din Rai, iar un pachet de 8 nopţi cu all inclusive la un hotel de 5 stele ajunge la 1.950 de euro de persoană, la care se adaugă şi preţul biletului de avion, de aproximativ 1.100 de euro, a exemplificat pentru capital.ro, reprezentantul Premier Tour.

Vacanţe la Cercul Polar

0-42381-rovaniemi.jpgDestinaţiile scandinave sunt alte locuri care se poartă la categoria high-class, motiv pentru care Nordic Tours oferă pachete în Islanda, care presupun excursii de 7 sau 8 zile în Reykjavík cu traversarea Cercului Polar şi înapoi în capitală, la preţuri începând de la 1.600 euro. La Laguna Albastră, cea mai exclusivistă destinaţie de spa din Europa de Nord, pachetele de 8 şi 10 zile, care includ tratamentele, costă peste 2.000 de euro.

Cei care vor să îi ducă pe cei mici de Sărbători acasă la Moş Crăciun, în Finlanda, preţurile pachetelor pleacă de la 1.620 de euro de persoană.

Scubadivingul, sportul în tendinţe

0-42382-scubadiving.jpgÎn vacanţele de lux care presupun vecinătatea unei întinderi de apă se poartă scubadivingul. Aşa se explică prezenţa celor de scubadiver.ro, care îşi expun oferta de cursuri de scufundări şi vânzare de echipamente. Pentru cursurile de scubadiving trebuie să scoţi din buzunar 900 de lei, iar dacă vrei să ai propriul tău echipament de scufundări, ca începâtor, investiţia se ridică şa 3.000 – 6.000 de lei. 

Spre deosebire de sejururile clasice, destinate în principal turiştilor cu venituri mai puţin impresionante, când vine vorba de categoria turismului de lux, agenţiile nu mai oferă doar pachete standard, ci le construiesc după placul clientului. Astfel că într-un concediu, un turist dispus să lase o mică avere la agenţia de turism poate face înconjurul lumii, trasându-şi circuitele oriunde doreşte. Aceasta este o opţiune pe care o au mai toţi expozanţii prezenţi la Kings Holiday.