Un număr de 16.000 de tineri interesaţi de noutăţile de pe piaţa job-urilor au vizitat Târgul angajatorilor de top, care a avut loc vineri şi sâmbătă la Sala Palatului din Bucureşti şi la care au fost disponibile peste 700 de oferte de locuri de muncă.

Potrivit unui comunicat de presă remis, duminică, de organizatorul evenimentului Angajatori de Top, Catalyst Solutions, 16.000 de tineri profesionişti cu experienţă de până la 10 ani, studenţi în ani terminali şi masteranzi, au vizitat târgul.

Cei 60 de expozanti au fost vizitaţi de tinerii dornici de a-şi începe o carieră, precum şi de profesionişti cu experienţă, preocupaţi de schimbarea jobului sau testare a pieţei.

„Au fost puse la bataie peste 1.200 de oferte de angajare, programe de management trainee, internshipuri, stagii de practică din domenii variate ca IT&C, financiar-bancar, asigurări, consultanţă, retail, bunuri de larg consum şi outsourcing. La standuri, reprezentanţii companiilor au făcut cu greu faţă numărului mare de aplicanţi, întrebările şi cererea de informaţii fiind foarte solicitante. Numărul de aplicaţii pentru un job a fost semnificativ mai mare comparativ cu ediţiile anterioare, dar şi companiile au început să accepte doar selectiv CV-uri”, a declarat project manager al Catalyst Solutions, Larisa Şerban.

Peste 1.300 de candidaţi au participat la seminariile de carieră şi workshop-uri, iar un număr de 200 de candidaţi au primit feedback pe CV din partea consultanţilor. Angajatori de Top continuă online până la sfârşitul lunii noiembrie.

SURSA:
Mediafax