Târgul de Crăciun Brașov 2023. Primăria Braşov a informat că deschiderea oficială şi aprinderea luminiţelor festive vor avea loc anul acesta în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei.

Când începe Târgul de Crăciun Brașov 2023

Mult așteptatul eveniment din Brașov le va oferi turiştilor şi localnicilor nu doar produse, ci experienţe. Primăria a oferit mai multe informații atât pentru comercianți, cât și pentru vizitatori.

La rândul său, viceprimarul oraşului, Flavia Boghiu, a declarat că autorităţile locale au primit, în acest an, 105 solicitări de la producători şi meşteşugari care vor să participe la târg.

Dintre aceştia, 50 au încheiat contracte pentru a participa la eveniment.

Târgul de Crăciun va funcţiona până în 7 ianuarie

Primăria Braşov a informat vineri, 17 noiembrie, câte căsuțe va avea fiecare zonă. Cea pentru producătorii din sfera de produse alimentare şi agro-alimentare va avea 13 căsuţe.

Cea cu produse meşteşugăreşti şi artizanale va avea 17 căsuţe. Cea cu produse meşteşugăreşti şi artizanale va avea 17 căsuţe. Cea cu produse alimentare preparate la faţa locului va avea 12 căsuțe.

Cea pentru comercianţii de produse alimentare şi nealimentare va avea 8 căsuţe.

„Pentru a asigura un acces facil la căsuţele din cadrul târgului şi o vizibilitate cât mai mare pentru toţi comercianţii, târgul din acest an a fost gândit pe zone: zona pentru producătorii din sfera de produse alimentare şi agro-alimentare, cu 13 căsuţe; zona cu produse meşteşugăreşti şi artizanale, care va avea 17 căsuţe; zona cu produse alimentare preparate la faţa locului: 12 căsuţe; zona pentru comercianţii de produse alimentare şi nealimentare, cu 8 căsuţe”, a informat Primăria Braşov.

De asemenea, vor fi amplasate cinci rulote food-truck în Piața Sfântul Ioan, unde va fi amenajat un patinoar. Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun şi aprinderea luminiţelor vor avea loc în ziua de 30 noiembrie, chiar de Sfântul Andrei.

Târgul de Crăciun de la Braşov va funcţiona până în 7 ianuarie.

Spectacolul de luminițe va fi unul impresionant

Brașov se pregătește să întâmpine sărbătorile de iarnă cu un decor festiv de excepție. Astfel, orașul va fi iluminat cu nu mai puțin de 1,2 milioane de luminițe. Totodată, 80 de brazi de Crăciun vor fi împodobiți cu din leduri, sub tema „Clasic și elegant”.

Autoritățile locale promit un spectacol vizual impresionant și o atmosferă magică și primitoare în tot orașul. Un număr de 80 de brazi de Crăciun din leduri vor fi amplasați în cartierele orașului. Fiecare va avea o înălțime de 6 metri și o lățime de 3,5 metri, urmând să fie iluminat cu 1.200 de leduri.