Sezonul târgurilor imobiliare de toamnă, început săptămâna trecută, continuă cu două evenimente similare ce se desfăşoară în acelaşi timp, în două locaţii apropiate. Chiar dacă în urma celor 40 de târguri imobiliare desfăşurate până acum în Bucureşti vânzările nu au fost strălucite, dezvoltatorii imobiliari speră măcar în creşterea notorietăţii, astfel că invită la standuri vedete de televiziune, manechine sau oameni de fotbal. Dacă majoritatea companiilor
Sezonul târgurilor imobiliare de toamnă, început săptămâna trecută, continuă cu două evenimente similare ce se desfăşoară în acelaşi timp, în două locaţii apropiate. Chiar dacă în urma celor 40 de târguri imobiliare desfăşurate până acum în Bucureşti vânzările nu au fost strălucite, dezvoltatorii imobiliari speră măcar în creşterea notorietăţii, astfel că invită la standuri vedete de televiziune, manechine sau oameni de fotbal.
Dacă majoritatea companiilor prezente la aceste evenimente afişează reduceri de preţ şi oferte din cele mai fanteziste, Dumitru Bucşaru, patronul echipei de fotbal Unirea Urziceni, este singurul care merge contra valului cu ansamblul său Green City.
„În urma vânzărilor pe care le-am avut din iunie, data lansării proiectului, şi până acum, adică în jur de 35% din prima fază, am decis să creştem preţurile gradual cu câte 1.000 de euro/lună. Această politică de preţ o vom păstra până în luna decembrie, perioadă în care avem ca ţină finalizarea vânzării celor 356 de case“, a declarat Carmen Petcu, directorul de comunicare al Green City.
În prezent, preţul unei case la roşu în cadrul ansamblului localizat în comuna 1 Decembrie este de 87.000 de euro. Proiectul este dezvoltat în locul fostelor sere Comaico, din sudul Bucureştiului, unde Bucşaru are în proprietate, indirect, 100 de hectare de teren.
Primul client al Green City a fost Mihai Stoica, managerul general al Unirii Urziceni, care a plătit pe casă 84.000 de euro. Printre locatarii ansamblului se numără şi Dan Petrescu, antrenorul echipei de fotbal, dar şi alţi reprezentanţi ai clubului.
Meme Stoica nu vrea palat în Pipera
„Am ajuns în posesia unui teren în Pipera, dar dacă s-ar oferi cineva să îmi construiască acolo un palat aş zice pas“, a comentat Stoica.
Mihai Stoica joacă în cadrul târgului şi rolul de promotor al proiectului Green City. Nu este un caz singular de vedetă care promovează un complex imobiliar. Gina Pistol a jucat acest rol pentru Cartierul Latin la târgul imobiliar de săptămâna trecută.
Pentru prima fază a proiectului Green City, Bucşaru s-a împrumutat de la CEC Bank cu 124 de milioane de lei. Întregul proiect va cuprinde 4.000 de locuinţe şi este programat spre finalizare pentru anul 2014.
Săptămâna trecută, patronul Unirii Urziceni s-a împrumutat cu 4 milioane de euro de la George Becali, bani pentru care a garantat cu 40% din părţile sociale ale companiei Comaico, care figurează în acţionariatul Green City.
Licitaţii imobiliare pe stil olandez
Organizatorii târgului imobiliar tIMOn vor organiza duminică vânzări prin licitaţie olandeză, în scădere, pentru cinci locuinţe situate pe paliere de preţ diferite ce variază între 45.000 euro şi 150.000 de euro.
„Oferta va include apartamente şi o casă pe pământ. Modelul de licitaţie propus este cel olandez. Fiecare proprietate va fi licitată către public începând cu preţul său de listă, în sens descrescător”, a declarat Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn. El a menţionat că licitaţia va avea şase paşi, pornind de la 600 de euro.
Una dintre locuinţele scoase la licitaţie este o garsonieră de 33.000 de euro din cadrul ansamblului Red House, dezvoltat de Apulum 94, a cărei preţ de pornire va fi de 45.000 de euro. Licitaţia va fi supravegheată de un notar public, care va ajuta şi la legalizarea contractului de vânzare-cumpărare.
La Târgul Naţional Imobiliar (TNI), unul dintre expozanţi, Casa de Licitaţii Imobiliare, o companie înfiinţată la începutul acestui an, se ocupă cu acelaşi tip de vânzare, însă licitaţiile sunt pe stilul clasic.
„Locuinţele care participă la licitaţie le selectăm în funcţie de disponibilitatea proprietarului de a vinde cât mai repede. Noi evaluăm imobilul, îi facem un film de prezentare pe care îl postăm pe site şi după vânzare continăm demersurile de vânzare preluând rolul unei agenţii imobiliare“, a menţionat Ovidiu Jercău, real estate advisor în cadrul Casei de Licitaţii Imobiliare. Potrivit acestuia, modelul a fost preluat de pe piaţa americană şi se doreşte a fi o soluţie la criza de pe piaţa imobiliară.
De astăzi şi până duminică, în Piaţa Constituţie şi la Palatul Parlamentului se desfăşoară târgurile imobiliare tIMOn şi TNI care reunesc în jur de 150 de expozanţi care au scos pe tarabă în total în jur de 7.300 de locuinţe noi.