Numărul expozanților este impresionant, la fel ca și prestigiul multora dintre ei, ținând cont că nu vor lipsi nume precum University of Chicago Booth sau IE Business School. Totuși, doar șase din cele mai bune 20 de programe din lume (așa cum au fost ele clasificate de Financial Times) vor fi prezente la București. Pentru a lua parte la eveniment, amatorii trebuie sa se înscrie anterior pe site sau, alternativ, să plătească o taxă de 17 lei în ziua evenimentului.
Câteva zile mai târziu, în weekend-ul 30-31 octombrie, are loc ce-a de-a șasea ediție a RIUF, târg educațional destinat tinerilor români interesați să studieze în afara țării.
„Oferim o alternativă viabilă la învățământul superior din România. Începând cu universități din Danemarca, Suedia, în care taxele de scolarizare sunt zero pentru orice cetățean al UE, și continuând cu sistemele de grant-uri și burse din Marea Britanie, Franța sau Germania, asigurăm în primul rând un grad de interactivitate ridicat între universitatile care își expun oferta și cei interesați de studiu în străinatate.
În plus, oferim și un serviciu de consiliere gratuit pentru cei care aplică la școli din afara granițelor țării. Practic, aplicantul este consiliat din momentul în care începe să își construiască dosarul, până în clipa în care ajunge în campus, în camera lui de cămin”, explică scopul târgului Andrei Hanganu, reprezentanul de comunicare al Educativa, organizator al evenimentului.
Este, din nefericire, cea mai săracă ediție a ultimilor ani, iar universități ca Yale, Kent, Essex, Amsterdam sau Groningen, prezente la ediția din primăvară a târgului, nu se mai regăsesc pe lista participanților. Totuși, organizatorii se așteaptă la peste 10.000 de vizitatori.