Din 17 noiembrie si pana pe 24 decembrie, cat tine Piata de Craciun (Christkindlmarkt) din Viena, peste un milion de turisti vin sa-si faca ultimele cumparaturi din an aici. Piata de Craciun traditionala, organizata anual incepand cu secolul al XIII-lea, are loc in fata Primariei vieneze.

Cele 140 de casute de lemn ornate cu ghirlande de brad sunt incarcate cu dulciuri traditionale, jucarii si costume tiroleze. Piata este deschisa de la ora noua dimineata pana la ora noua seara si trebuie sa stiti ca si majoritatea restaurantelor se inchid destul de devreme. In acest sens, daca mergeti la un spectacol de opera, este bine sa luati masa inainte, altfel riscati sa nu mai gasiti nimic deschis. Noutatea acestui an este ca in pavilionul valsului, turistii pot alege si dansa pe melodia preferata, odata cu caderea serii fiind acompaniati de dansatori profesionisti. Cea mai ieftina modalitate de a va invarti prin oras este sa cumparati Wien Karte (un card vienez) care, pentru trei zile, costa aproximativ 20 USD si care va da posibilitatea sa circulati nelimitat cu orice mijloc de transport in comun (inclusiv metroul) si va ofera reduceri la majoritatea muzeelor.

Nu trebuie sa ratati Muzeul Muzicii (Haus der Musik), unde pentru zece dolari puteti vedea biografiile si puteti auzi fragmente din muzica celor sapte mari compozitori vienezi. Dupa aceea, pentru inca cinci dolari, puteti vizita Palatul Hofburg, resedinta de iarna a imparatului Franz Joseph, care gazduieste in prezent o expozitie de instrumente muzicale. In fiecare duminica dimineata, in capela palatului canta celebrul Cor de Baieti din Viena. Daca tot nu v-ati saturat de muzica, mai ramane sa vizitati casa in care a locuit Mozart, Figaro House, si una din locuintele lui Beethoven, Pasqualati House. Insa, pe langa muzica sa, Viena este la fel de renumita pentru delicatesurile sale. Unul din cele mai apreciate restaurante este cel de la Hotelul Sacher, amplasat langa Opera, ai carui bucatari au inventat sachertorte (tortul cu ciocolata) pentru printul Metternich. Tot la capitolul cafenele, nu parasiti Viena fara a intra macar o data in CafA