Președintele Senatului a precizat că nu a acceptat această ofertă și că a început negocierile cu PSD în privința programului de guvernare, informează digi24.ro.
„Pot să vă confirm că într-adevăr au fost numeroase încercări de a fi convinși să ne raliem unei formule de centru-dreapta. Pentru acest lucru ofertele au început ca la licitație, ni s-a oferit din ce în ce mai mult, doar doar ne vor convinge. Pe mine reunificarea mișcării de dreapta nu mă lase rece. Mi s-a propus chiar să preiau conducerea PNL. Cred că PNL are nevoie de clarificare ideologică”, a spus co-președintele ALDE.
Președintele Senatului a precizat că nu a acceptat această ofertă.
„Nu voi face concesii acolo unde nu este nevoie. Aceste propuneri care au venit din partea PNL nu le putem lua în considerare, dar toți cei care doresc să ni se alăture sunt bine veniți și îi așteptăm alături de noi să punem umărul la redresarea României din punct de vedere politic și economic”, a spus Tăriceanu.
Copreședintele ALDE a mai declarat, vineri, că a avut o discuție cu șeful statului, Klaus Iohannis, dar nu la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.
"Am văzut astăzi știri că m-am întâlnit cu președintele Iohannis. Astăzi, în niciun caz, pentru că din câte știu președintele e la Bruxelles. În această perioadă, poate anumite contacte nu ar trebui să surprindă pe nimeni. Am avut o discuție, dar nu la Cotroceni. Am avut o discuție cu președintele și mai mult de atât nu am ce să vă spun, pentru că poziția noastră oficială v-am comunicat-o mai devreme", a spus Tăriceanu.
El a precizat că nu a fost o discuție instituțională.
"Nu am plecat de la nicio premisă, pentru că eu nu am solicitat, nici Daniel (Constantin — n.r.) această discuție. Am făcut o discuție cu președintele și mai mult de atât, îmi pare rău, nu am să pot să vă spun. Nu pot să vă dau alte detalii, dar cred că logica simplă vă ajută în chestiunea asta având în vedere că am fost împreună cu Daniel Constantin. Nu a fost o discuție instituțională", a adăugat liderul ALDE.
Rezultatul FINAL al alegerilor
Biroul Electoral Central a anunțat joi rezultatele finale ale alegerilor parlamentare 2016. Numărul de mandate au fost împărțite după cum urmează.
Partidul Social Democrat a obținut la Senat 45,67% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare, la nivel național, iar la Camera Deputaților – 45,47%, a anunțat joi reprezentantul Biroului Electoral Central Marian Muhuleț.
Partidul Social Democrat are 67 de mandate la Senat și 154 de mandate la Camera Deputaților.
Partidul Național Liberal a obținut 30 de mandate la Senat, cu 20,41%, iar la Camera Deputaților — 69 de mandate, cu un procentaj de 20,04%.
Uniunea Salvați România are 13 mandate la Senat (8,92%) și 30 de mandate la Camera Deputaților (8,87%).
Uniunea Democrată Maghiară din România are 9 mandate la Senat (6,24%) și 21 de mandate la Camera Deputaților (6,18%).
ALDE are 9 mandate la Senat, cu un procentaj de 6%, și 20 de mandate la Camera Deputaților, cu 5,62%.
Partidul Mișcarea Populară are 8 mandate la Senat (5,65%) și 18 mandate la Camera Deputaților (5,34%).
La Camera Deputaților sunt și 17 mandate ale organizațiilor minorităților naționale.