Problema majorarii salariilor profesorilor a capatat accente acute insotite de prognoze dramatice.Rand pe rand, analistii economici, guvernatorul Bancii Nationale, ministrul Finantelor si primul ministru s-au lansat in prezentarea unor estimari care mai de care mai complicate. Ultima luare de pozitie, in ordine cronologica, este aceea a premierului Tariceanu care sustine ca punerea in practica a deciziei Parlamentului necesita nici mai mult nici mai putin de 10 miliarde de euro.Mai mult decat at
Problema majorarii salariilor profesorilor a capatat accente acute insotite de prognoze dramatice.
Rand pe rand, analistii economici, guvernatorul Bancii Nationale, ministrul Finantelor si primul ministru s-au lansat in prezentarea unor estimari care mai de care mai complicate.
Ultima luare de pozitie, in ordine cronologica, este aceea a premierului Tariceanu care sustine ca punerea in practica a deciziei Parlamentului necesita nici mai mult nici mai putin de 10 miliarde de euro.
Mai mult decat atat, acesti bani ar trebui stransi de la cei aproximativ cinci milioane de angajati, ceea ce ar duce la o taxa de 2.000 de euro pe fiecare angajat.
„Dupa calculele noastre, majorarea cu 50% a salariilor tuturor bugetarilor necesita aproximativ 10 miliarde de euro. Ca urmare, pentru a suporta aceste majorari va trebui ca fiecare dintre cei aproximativ cinci milioane de angajati sa suporte taxe suplimentare de 2.000 de euro” a declarat astazi seful Executivului in cadrul unei conferinte de presa sustinuta impreuna cu guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, pe tema impactului crizei economice si a majorarii salariilor asupra economiei romanesti.