Hotelierii de pe litoralul românesc au prezentat, la o întâlnire cu Ministrul Turismului, oferte pentru sezonul viitor cu tarife de cazare care ar putea să fie cu 10-20%  mai mici faţă de cele din acest an, informează Ministerul Turismului.

Dacă tarifele de pe litoral într-adevăr vor fi mai mici anul viitor, ar fi pentru prima dată când, în ultimii 20 de ani când preţurile coboară în loc să crească, reiese dintr-un comunicat al Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

De asemenea, FPTR estimează că, anul acesta, numărul turiştilor care au ajuns pe litoral este acelaşi ca în sezonul precedent, dar admit că ar putea exista o scădere de maximum 10%.

Reprezentanţii indistriei hoteliere de la malul mării au căzut de acord să continue şi în anul următor programul Înscrieri timpurii – „Early Booking”, care, conform FPTR, va aduce şi el reduceri de până la 20%, ceea ce ar însemna că în anumite perioade şi condiţii, biletele pe litoral vor fi mai ieftine anul viitor cu aproximativ 30%.

SURSA: FPTR, Ministerul Turismului