Studiul a plasat Grecia, Irlanda, Italia şi Portugalia în categoria celor mai expuse ţări, iar ţările Nordice şi cele din Europa Centrală şi de Est sunt considerate mai puţin expuse. În realizarea clasificărilor au fost luaţi în calcul trei indicatori: datoria naţională, raportată la PIB, creşterea PIB şi procentul de scădere a locurilor de muncă din sectorul public (raportat la totalul angajaţilor).
Astfel, cele mai expuse pieţe înregistrează randamente anuale totale (yield-uri) de 8,4%, cele expuse marginal de 7,8%, iar cele mai puţin expuse de 6,7%.  
„Expansiunea economică duce, în general, la niveluri mai ridicate ale ocupării forţei de muncă şi ale cererii pentru spaţii de birouri. România, cu una dintre cele mai mari creşteri ale PIB-ului prognozate pentru anul 2012 în Europa, ar putea experimenta o dezvoltare a acestui sector al pieţei imobiliare în perioada următoare. Având în vedere riscul ridicat de contaminare, precum şi relaţiile economice dintre România şi cele patru ţări identificate drept cele mai expuse la măsurile de austeritate, orice rezultat relevant este dificil de prezis şi are un grad ridicat de incertitudine”, a menţionat Bogdan Sergentu, Head of Valuations and Consulting în cadrul DTZ Echinox.
În contextul unor yield-uri mai mari, raportul prevede totuşi o compresie a acestora, în timp ce randamentele obligaţiunilor guvernamentale ale celor mai expuse pieţe este anticipat să fie reduse şi să se întoarcă spre valori medii consacrate pe termen lung.
Deşi randamentul total este mai mare pe pieţele cele mai expuse, creşterea chiriilor rămâne temperată. Aşteptările cu privire la reducerea locurilor de muncă acţionează ca o frână asupra pieţelor de birouri, deoarece efectele măsurilor de austeritate au un impact direct asupra cifrelor de angajare din sectorul public şi indirect asupra creşterii sectorului privat.
„Este remarcabil faptul că cele mai multe ţări, un total de 17, nu sunt afectate în mod direct de criză. Ţările Nordice şi statele din Europa Centrală şi de Est beneficiază de o situaţie privilegiată, întrucât majoritatea au ţinut sub control finanţele guvernamentale şi neapartenenţa la zonă Euro le-a permis o utilizare mai eficientă a politicii monetare în scopul de a gestiona etapele incipiente ale crizei“, a declarat Matthew Hall, Associate Director al DTZ Forecasting & Strategy Research.