Regatul Unit este statul cu cea mai mare rată a obezității, în care 24,5% dintre adulți suferă de această afectiune. Pe locul al doilea în acest top se află Irlanda, unde 23% dintre adulți au o greutate exagerată. Clasamentul este continuat de Malta, unde 22,3% din populația adultă este obeză. Pe locul al patrulea în topul țărilor europene cu cea mai mare rată a obezității se află Islanda, cu 20,1%. Locul al cincilea este ocupat de Luxemburg, unde 20% dintre adulți au o greutate peste medie. Lituania se afla pe pozitia a șasea cu 19,7%, iar vecinii din Ungaria ocupa locul al șaptelea, cu 18,8%. Cu 18,1% dintre adulți obezi, Grecia se află pe locul al optulea, iar pe locul nouă se află Estonia, cu 18%. Pe locul al zecelea se află Cehia, cu 17,1%, urmată de Elvetia si Italia, cu 8,1% , respectiv 9,9% din adulți obezi.
România ocupă ultimul loc în acest top, cu doar 7,9% dintre adulti cu o greutate exagerată. Deși datele acestui top sunt imbucurătoare, datele oferite de Institutul de Endocrinologie C.I. Parhon în 2010 sunt de-a dreptul ingrijoratoare: un roman din patru suferă de obezitate și 30% dintre romance sunt obeze.
Ungaria, clasată pe locul șapte, a implementat de curând taxa pe mâncarea nesănătoasă, care va fi ulterior redirecționată spre programe națioanale de sănătate.