Creată de o fundaţie de binefacere, Whypoll, aplicaţia "Fight Back" trimite SOS prin SMS, e-mail şi Facebook şi-l localizează pe emiţător. Utilizatoarele pot include numărul poliţiei pe lista destinatarilor SOS-urilor, însă aplicaţia este destinată îndeosebi familiei şi prietenilor, spune Hindol Sengupta, fondatorul Whypoll.
"Indienii depind mult de apropiaţi pentru că nu au încredere în sistem ca să le ajute", a declarat el. Ofiţerii de poliţie au spus că nu au cunoştinţă de această aplicaţie, disponibilă pe Nokia, Samsung, HTC şi BlackBerry.
În marile oraşe indiene se constată o creştere îngrijorătoare a numărului de agresiuni sexuale şi o nesiguranţă tot mai mare, mai ales la New Delhi. Potrivit unui studiu realizat în 2010 de municipalitatea din Delhi, Naţiunile Unite şi grupul de apărare a drepturilor femeilor "Jagori" ("Treziţi-vă, femei", în hindi), 85% dintre femei se tem să nu fie hărţuite şi 45% evită să iasă singure după lăsarea serii.
Conform cifrelor poliţiei, capitala federală se află în fruntea listei cu cele mai nesigure oraşe, cu 489 cazuri de viol în 2010, faţă de 459 în 2009.
Sursa: Agerpres