Tata Motors a anuntat ca a suspendat activitatea in una dintre fabricile de productie a celei mai ieftine masini din lume, Tata Nano. Decizia a venit pe fondul cresterii numarului de proteste violente venite din partea fermierilor care isi vor inapoi pamantul.

 

Activitatea a fost intrerupta inca de vineri iar o parte dintre muncitorii din afara tarii au parasit zona din Bengalul de Vest.

 

Fermierii si localnicii din zona au intensificat protestele impotriva companiei indiene, plangandu-se ca  nu au primit suficienti bani pentru pamanturile pe care le-au cedat. Saptamana trecuta o parte dintre muncitorii Tata nu au putut parasi fabrica de teama protestatarilor.

 

„Situatia din jurul uzinei continua sa devina din ce in ce mai ostila. Nu exista nicio cale ca aceasta fabrica sa poata functiona eficient decat in cazul in care apele se vor linisti” au declarat reprezentantii Tata Motors.

 

Tata a investit deja 350 milioane de dolari in fabrica din Singur care va lansa pe piata primul model Nano in luna octombrie.

Sursa: CNN