Nelu Tătaru a venit cu cea mai bună veste. Conform celor spuse de către ministrul Sănătății, România ar putea beneficia de un vaccin anti-COVID în curând. Acesta a explicat când va ajunge vaccinul.
„Comisia Europeană are în discuţie, în acest moment, în evaluare şi contractarea cu 6 firme producătoare. Sunt deja două care au semnat contractul. Noi suntem acolo, urmează ca în primul trimestru al anului viitor să beneficiem de un prim vaccin şi în prima jumătate să putem să îl şi facem la noi în ţară”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24.
Cum se face imunizarea
Nelu Tătaru a mai precizat că imunizarea se face fie trecând prin boală, fie având un vaccin deoarece „această pandemie poate fi trecută doar cu respectarea unor reguli”.
„Această pandemie poate fi trecută doar cu respectarea unor reguli. Nu putem să ne imunizăm, decât trecând prin boală sau având un vaccin. Nu ştiu dacă ne permitem să trecem prib boală, în acest moment, forţat. Atunci vom aplica acele reguli şi măsuri care ne-au făcut ca până acum să gestionăm destul de bine această pandemie.
Studiul de prevalenţă continuă într-un ritm mai scăzut. Procentul era de 3,86 era la ultimele studii şi ultimele calcule făcute, după primele 12.900 de probe de ser prelevate”, a adăugat ministrul Sănătăţii.
Luna septembrie este o lună de încercare
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit despre prima zi de şcoală şi a afirmat că, aşa cum a anunţat anterior, ”luna septembrie este o lună de încercare, o lună de foc”, referindu-se inclusiv la deschiderea anului şcolar şi la alegerile locale din data de 27 septembrie. Ministrul afirmă că, în cea mai mare parte, normele au fost respectate în interiorul şcolilor, chiar dacă până să se ajungă în clase au fost momente de aglomeraţie.
”Luna septembrie este o lună de încercare, o lună de foc, în măsura în care am avit mai multe măsuri de relaxare”, a explicat, luni seară, la Digi 24, Nelu Tătaru. Ministrul a transmis că, în cea mai mare parte, normele au fost respectate în interiorul şcolilor.
”Astăzi, în prima zi de şcoală, în marea majoritate s-au respectat regulile, după intrarea în curte, spre şcoală. Până la intrarea în curte, înspre şcoală, a fost destul de aglomerat şi am observat că şi în fata şcolilor a fost aglomeraţie. Sper că a fost doar o zi de început în care nu eram obişnuiţi pentru un început de şcoală în acest mod (…) Era imperios necesar să înceapă şcoala, atât din punct de vedere didactic, social şi emoţional. Copiii îşi doreau, copiii îşi doreau şi trebuiau să existe nişte reguli”, a mai spus Nelu Tătaru.
Sursă foto: INQUAM/Sabin Cîrstoveanu