Microsoft România a înregistrat în România vânzări de licenţe prin segmentul de retail de 15 ori mai mari decât cele înregistrate anul trecut şi se aşteaptă la un avans al afacerilor în decembrie, faţă de perioada similară din 2008, potrivit lui Călin Tatomir, directorul general al reprezentanţei locale Microsoft.

„Decembrie este prima lună din anul fiscal cu o creştere, n-am stabilit încă cu cât, rata fiind cuprinsă între 3% şi 15%. Evoluţia a intervenit odată cu lansarea de noi produse pe piaţa românească (printre care se numără şi sistemul de operare Windows 7 – n.r.). Pentru fiecare lună din intervalul ianuarie-iunie 2010 prevedem o creştere raportată la aceleaşi luni din anul fiscal precedent”, a spus Tatomir, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că, de la lansare, Windows 7 a înregistrat în România vânzări de licenţe prin segmentul de retail de 15 ori mai mari decât cele înregistrate în 2008 pentru sistemul de operare Windows Vista.

„Noul sistem de operare a fost primit mult mai bine de comunitate. Totalul de cutii (licenţe neinstalate pe PC-uri – n.r.) vândute în patru săptămâni au fost de 15 ori mai multe decât cele de Vista vândute anul trecut”, a subliniat directorul general al Microsoft România.

Tatomir a arătat că Microsoft România are, ca principală prioritate, majorarea cotelor de piaţă pe segmentele aferente, atât pentru sistemele de operare, cât şi pentru aplicaţiile pentru afaceri.

Concernul american a lansat, pe 22 octombrie, la nivel global, sistemul de operare Windows 7, în 12 limbi. Potrivit datelor Microsoft, varianta de testare a Windows 7 fost descărcată de aproape 100.000 de utilizatori din România.

Afacerile din România ale producătorului sistemului de operare Windows au urcat anul trecut cu 34,4%, la 109,9 milioane lei (29,8 milioane euro), iar profitul net a crescut cu 3,2%, la 19,2 milioane lei (5,2 milioane euro), potrivit datelor transmise de companie Ministerului Finanţelor.

SURSA: Mediafax