Ministrul german al economiei ‘este îngrijorat de evoluţiile internaţionale’ referitoare la această taxă, care obligă companiile aeriene care operează în ţările UE să cumpere echivalentul a 15% din emisiile lor de CO2 pentru a reduce impactul schimbărilor climatice, a declarat într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al ministerului.

Vinerea trecută, în presa germană se vorbea despre ameninţările la adresa unui contract de 35 de avioane A380, comandate de Hong Kong Airlines de la compania europeană Airbus, din cauza presiunii exercitate de guvernul chinez, care se opune vehement taxei de poluare.

Fără a comenta direct această informaţie, purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei a făcut apel la reluarea în cel mai scurt timp a ‘negocierilor’ pentru a ‘dezamorsa’ conflictul.

Pentru moment, Bruxellesul rămâne ferm pe poziţie. ‘Uniunea Europeană nu îşi va suspenda legislaţia’, a avertizat recent comisarul pentru combaterea schimbărilor climatice Connie Hedegaard.

Patronul companiei Airbus, Thomas Enders, s-a declarat în luna februarie ‘foarte neliniştit’ în privinţa unui posibil ‘război comercial’ în sectorul aerian.
SURSA: Agerpres