În luna aprilie 2012 s-au înmatriculat pentru prima dată în România 11.320 de unități, cu mult peste cele 3.960 de unități înscrise în circulație în aprilie 2011, cea mai slabă lună din an, conform statisticilor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Înmatriculările de autoturisme noi au înregistrat o creştere de 24% în primul trimestru din 2012 comparativ cu perioada similară a anului trecut, ajungând la 18.270 de unităţi, creștere susținută și de prima lună a programului “Rabla”.

Românii preferă maşinile second hand Ford şi VW

Volkswagen este lider pe piața auto second hand în primul trimestru din acest an, cu 27% mai multe mașini înmatriculate pentru prima dată în România și 20% mai puține mașini reînmatriculate comparativ cu anul precedent.

De remarcat evoluția în cazul mărcii Ford, numărul de înmatriculări noi dublându-se în primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, arată datele DRPCIV.

Nivelul mediu al preţurilor autovehiculelor second hand din România s-a menținut în primul trimestru al acestui an la aceeași valoare înregistrată anul trecut, respectiv aproximativ 4.970 euro, conform AutoIndex.