Taxa care a speriat România! „Trebuie să recunoaștem, va fi un an greu”
Deputatul PNL Nelu Tătaru a comentat în cadrul unei intervenții la postul B1 TV despre taxa de solidaritate. Tătaru a subliniat că nu va accepta niciodată ca persoanele care muncesc din greu să fie penalizate suplimentar, printr-o impozitare dublă sau prin taxa de solidaritate, doar pentru că își dedică mai mult timp muncii.
“Vine un an 2025, că vrem, că nu vrem, trebuie să recunoaștem că va fi un an greu…”, a spus Nelu Tătaru.
Deputatul a spus că, în opinia sa, pentru toate problemele există o explicație dacă întrebăm pe cineva. În contextul în care există o taxă de solidaritate sau se dorește impunerea mai multor taxe de solidaritate, el a menționat că, fiind chirurg și medic, se identifică cu empatia și solidaritatea, dar nu va fi niciodată de acord ca cineva care muncește dublu să fie impozitat dublu sau să plătească și taxa de solidaritate doar pentru că muncește.
“Cred că pentru toate lucrurile, dacă întrebăm pe cineva, va spune că există o explicație. Într-un context în care există acea taxă de solidaritate sau vrem să facem cât mai multe taxe de solidaritate, eu sunt de acord, prin formația mea sunt un chirurg, sunt un medic, există acea empatie, există acea solidaritate, dar n-o să fiu niciodată de acord ca cel care muncește dublu să fie indexat dublu sau să dea și taxă de solidaritatea pentru că muncește”, a declarat Nelu Tătaru
Nu se pot face reforme în an electoral
Tătaru a explicat că aceste aspecte au fost date, la un moment dat, în cadrul Ministerului de Finanțe sau cu ministrul de Finanțe, dar în realitate crede că ele au fost hotărâte în altă parte. A subliniat că sunt două partide cu programe de guvernare diferite și că, fiind într-o coaliție de guvernare, încearcă să mențină stabilitatea țării.
Liberalul consideră că măsurile ar trebui adaptate mai bine la situația reală din țară, având în vedere că, deși se dorește solidaritatea cu anumite persoane, este dificil ca aceștia să înțeleagă că societatea nu poate progresa decât dacă se plătesc taxe și impozite, salarii și taxe de șomaj.
Parlamentarul afirmat că va trebui să se adapteze și să regândească anumite aspecte, având în vedere că o guvernare de dreapta adună bani la buget, în timp ce o guvernare de stânga implementează taxe de solidaritate. Tătaru a mai menționat că, într-un an electoral, nu se pot face reforme mari și că, indiferent dacă vor sau nu, trebuie să recunoască faptul că anul 2025 va fi unul dificil.