A fost anunțată o nouă taxă pentru producătorii de energie. Guvernul elen vrea să ia măsuri pentru reducerea facturilor la electricitate de luna viitoare, după creşterea recentă a preţurilor.
Grecia vrea să impună o taxă producătorilor de energie pentru a subvenționa facturile. Conform Bloomberg, autoritățile elene au decis să ia măsuri pentru a reduce facturile la electricitate în august, după creşterea recentă a preţurilor energiei electrice.
Grecia vrea să impună o taxă producătorilor de energie
Premierul Kyriakos Mitsotakis a explicat, marţi, că Europa se confruntă „cu o perturbare temporară a pieţei regionale de electricitate”.
„Ne confruntăm în Europa cu o perturbare temporară a pieţei regionale de electricitate”, a declarat Kyriakos Mitsotakis, într-un interviu acordat reţelei de televiziune SKAI TV.
În acest context, Guvernul intenţionează să impună o taxă excepţională asupra profiturilor excedentare ale producătorilor de energie care utilizează gaze naturale.
Sumele obţinute vor fi folosite pentru a subvenţiona facturile la electricitate ale consumatorilor
Potrivit sursei menționate, sumele obţinute vor fi folosite pentru a subvenţiona facturile la electricitate ale consumatorilor în luna august.
Oficialul elen a mai spus că modul în care evoluează acum preţurile va duce „la o creştere semnificativă a preţurilor la electricitate luna viitoare”.
Publicația menționată notează că decizia vine după un avans al preţurilor angro ale electricităţii.
În iulie şi august se înregistrează un vârf al cererii de energie în Grecia
În iulie şi august se înregistrează un vârf al cererii de energie în Grecia. Oamenii au folosit aparatele de aer condiţionat, în contextul temperaturilor ridicate.
În această vară, Grecia s-a confruntat cu un val constant de căldură, temperaturile depăşind 40 grade.
De asemenea, Grecia a interzis unor întreprinderi să își lase angajații să muncească în aer liber în timpul orelor de după-amiază din această săptămână.
În tot acest timp, țara este cuprinsă de un nou val de căldură.
Mai mulți muncitori sunt obligați să întrerupă lucrul de la prânz până la ora 17:00
Constructorii, livratorii de alimente, curierii și constructorii de nave se numără printre cei care trebuie să întrerupă lucrul de la prânz până la ora 17.00, de marți până vineri.
Autoritățile se așteaptă ca temperaturile să atingă 42-43 grade Celsius în unele părți ale Greciei, potrivit informațiilor transmise de Ministerul Muncii din Grecia.
În Grecia, temperaturile ridicate au perturbat în mod repetat activitățile zilnice începând cu luna iunie. Au izbucnit și sute de incendii de vegetație, alimentate de vânturi puternice.
Meteorologii spun că temperaturile nu vor scădea cu mult până la sfârșitul lunii
Potrivit meteorologilor, temperaturile nu vor scădea cu mult până la sfârșitul lunii. În cea mai mare parte a Greciei a plouat puțin sau deloc în ultimele luni.
Astfel, multe dintre insulele sale, care atrag milioane de turiști pe timpul verii, se confruntă cu lipsa apei.
„Uneori am dureri de cap, amețeli, vedere încețoșată. La temperaturi atât de ridicate, cred că ar trebui să ne oprim din lucru după o anumită oră, să facem o pauză și apoi să reluăm”, a declarat o persoană în vârstă de 44 de ani, care curăță străzile municipale.
O unitate mobilă a Crucii Roșii a fost staționată în Piața Syntagma din centrul Atenei pentru a oferi asistență trecătorilor.
„Trecem printr-o perioadă prelungită de temperaturi ridicate. Toată această solicitare fizică are efecte negative asupra corpului uman”, a declarat coordonatoarea unității, Dimitra Tsekoura.
Amintim că cel puțin șase turiști, inclusiv cunoscutul prezentator de televiziune britanic Michael Mosley, au murit luna trecută din cauza căldurii intense.