Una dintre primele concluzii ale analizei realizate de Comisia Europeană (CE) în privinţa taxei de prima înmatriculare introdusă de autorităţile române de la 1 ianuarie 2007 este că aceasta contravine articolului 90 din Tratatul UE, a declarat comisarul pentru Multilingvism, Leonard Orban. „Există disponibilitatea autorităţilor române de a face modificările necesare la Codul fiscal. Recent, Polonia şi Ungaria au fost condamnate la Curtea Europeană de Justiţie într
Una dintre primele concluzii ale analizei realizate de Comisia Europeană (CE) în privinţa taxei de prima înmatriculare introdusă de autorităţile române de la 1 ianuarie 2007 este că aceasta contravine articolului 90 din Tratatul UE, a declarat comisarul pentru Multilingvism, Leonard Orban.
„Există disponibilitatea autorităţilor române de a face modificările necesare la Codul fiscal. Recent, Polonia şi Ungaria au fost condamnate la Curtea Europeană de Justiţie într-un caz asemănător şi au fost nevoite, printre altele, să returneze banii celor ce au plătit taxele“, a declarat Orban. O altă problemă abordată de comisarul pentru Multilingvism a fost cea referitoare la fondurile europene şi la modul în care informaţia este transmisă cetăţenilor de către autorităţile de la Bucureşti. „Pentru România, este esenţial să se comunice ce se întâmplă cu fondurile. Fiind stat membru, aceasta este atribuţia autorităţilor de aici, şi nu a Reprezentanţei CE.
Recomand autorităţilor române să-şi reactualizeze strategia de comunicare internă. CE aşteaptă să identifice partenerii de dialog din România“. Comisarul a reamintit că ţara noastră urmează să transmită în martie, la Bruxelles, un raport privind respectarea anumitor angajamente, cum ar fi adoptarea legii Agenţiei Naţionale pentru Integritate.