Sebastian Bodu le-a pus gand rau manelistilor. seful Fiscului a realizat ca banii “fara numar” castigati de Florin Salam, Nicolae Guta, Nicu Paleru si vreo 50 altii ca ei nu au fost si nu sunt impozitati. si se fac averi frumusele din manele. O dovedesc nu doar lanturile grele de aur atarnate de gaturile mega-starurilor, ci si masinile de lux din care “copiii-minune” ai genului imprastie in trafic sute de decibeli de manea, compozitie proprie. Dar cei care au dat lovitura sunt poate mai multi decat isi inchipuie Bodu. Au impresari, studiouri proprii, scot pe piata sute de mii de CD-uri si au milioane de fani. Nu numai in tara, ci chiar si in randul comunitatilor de romani care lucreaza in strainatate. Nu canta la petreceri fara un onorariu consistent si fara sa aiba garantia ca vor fi prezenti destui “granguri” dispusi sa arunce spre scena cu teancul de bancnote de 500.000 pentru o “dedicatie speciala”.

Nimeni nu stie cu exactitate cati bani se invart la ora actuala in “industria manelelor”, una dintre cele mai evazioniste din Romania, dar cu siguranta ca este vorba de multe milioane de euro. Acum, Sebastian Bodu crede ca a dat startul campaniei “taxa pe manea”. A dispus controale inopinate la nunti, pentru cautarea dovezilor de evaziune. Intr-un interviu acordat revistei Capital, el recunoaste insa penibilul situatiei: manelistii nu pot fi dovediti ca fenteaza fiscul decat daca mirele si mireasa le declara sincer inspectorilor cati bani au dat orchestrei.


si totusi, Bodu nu pare extrem de convins atunci cand afirma ca va gasi o cale prin care sa puna mana pe banii manelistilor, asa ca se asteapta ca primele tentative sa esueze. La fel cum s-a intamplat cu datoriile cluburilor de fotbal sau cu cele ale Garii de Nord, cazuri in care rezultatele fiscului nu s-au ridicat la inaltimea succesului mediatic. Pana una-alta, razboiul lui Bodu continua cu manelele, intr-o Romanie pe care el insusi o compara cu America anilor ‘40.